Trends en innovaties in onderhoudsproducten

Ecologie en beleving staan centraal

De onderhoudsproducten volgen de schoenentrends. Sneakers en metallic zijn populair en krijgen dan ook specifieke onderhoudsproducten die de schoenen langer laten meegaan en er beter doen uitzien. Algemeen zijn er voor onderhoudsproducten trends naar ecologie en beleving toe.

geurstop
Famaco Metallic zorgt voor bescherming, kleurstabiliteit, en biedt een optimaal glanseffect
Famaco
Odor Stop roept geurtjes een halt toe

ECOLOGISCHE EVOLUTIES

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in onderhoudsproducten. Nieuwe generaties van reinigings- en beschermingsproducten komen voor uit recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van natuurlijke beschermende moleculen. Steeds meer producten zijn niet brandbaar, niet giftig en vrij van PFOA, PFOS en drijfgassen. Reinigingscrèmes zijn meer en meer op basis van natuurlijke wassen en oliën.

PRESENTATIECONCEPTEN

Ook is er meer en meer aandacht voor de presentatie van de producten in concepten. Een belangrijke troef om de klant te sensibiliseren en hun meteen het juiste product bij de juiste schoen te verkopen. De meeste leveranciers van onderhoudsproducten geven hieromtrent ook gratis opleidingen aan het verkooppersoneel.

SPECIFIEK VOOR SNEAKERS

De onderhoudsproducten voor sneakers vallen uiteen in verschillende categorieën.

Reinigingscrème

Marla Crème Essentielle is een reinigingscrème op basis van natuurlijke wassen en oliën. Ook verkrijgbaar in een flesje, maar voor een ultiem gebruiksgemak nu ook in een spuitbus

Reinigen

Nu sneakers niet meer uit het modebeeld te denken zijn en zelfs onder chique kostuums worden gedragen, hebben ze uiteraard ook meer behoefte aan een grondige reiniging. Hiervoor zijn er speciale schuimen of shampoos op de markt. Sommige zijn universeel en geschikt voor leder, suède, nubuck en textiel. Andere beschikken over speciale stoffen die speciaal voor een bepaald materiaal geselecteerd zijn. Raad uw klanten af om sneakers in de wasmachine te wassen, het kan de schoenen ernstig beschadigen.

Verzorgen

Net als voor klassieke schoenen is het voor sneakers belangrijk om het materiaal zacht en soepel te houden. Dat geldt zeker voor lederen sneakers, maar ook voor sneakers in textiel zijn er sprays die bijvoorbeeld zorgen voor kleurstabiliteit.

Beschermen

Verder moeten ook sneakers uiteraard beschermd worden tegen vocht en vuil. Ook hier zijn er zowel universele als specifieke producten.

Ontgeuren

Bama
Bama heeft een gespecialiseerd gamma voor sneakers

Omdat sneakers vaak gebruikt worden om te sporten, is het belangrijk om ze geurvrij te houden. Sommige sprays werken als deodorant, andere beschikken over een antibacteriële formule om de schoenen echt van geuren te vrijwaren.

MATERIALENCOMBINATIES

Een andere trend is het gebruik van goud, zilver en metallic in de materialen. Veelal zijn de schoenen van leder, met een speciale coating. Die coating kan erg kwetsbaar zijn; het is dus van groot belang om ze goed te beschermen met behulp van een speciale sprays. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen sprays bedoeld voor bescherming en sprays bedoeld voor verzorging. Deze laatste categorie bestaat in verschillende metallic kleuren, waaronder goud, zilver, brons en metallic grijs, die men nu veel in het modebeeld ziet. 

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Shoes 

Shoes maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.