Wie koopt populaire merk Dr. Martens?

Permira zet de prijs op 1.3 miljard euro

Dr. Martens is op zoek naar een geschikte koper. Huidig eigenaar Permira wil graag zo’n 1,3 miljard euro vangen voor het schoenenmerk.
Iedereen kent de stevige bottines met geribbelde zool en opvallend zichtbare naad. De schoenen zijn geliefd en dat bewijst het merk met harde cijfers – met een omzetstijging van maar liefst 30 % en een winstgroei van 70 % heeft het bedrijf op z’n zachtst gezegd een goed jaar achter de rug.
Dat succes wil Permira nu verzilveren. Ze hebben hun pijlen gericht op een spectaculair bedrag van 1,3 miljard euro, een bedrag dat gelijk staat aan veertien keer de jaarlijkse winst, aldus Het Nieuwsblad.
Permira zelf kocht het bedrijf in 2014 voor 340 miljoen euro. Het is dan ook maar de vraag of iemand bereid zal zijn het miljardenbedrag neer te leggen voor het merk. De bruto bedrijfswinst steeg zelfs met 70 procent en kwam uit op 85 miljoen pond (100 miljoen euro).

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Shoes 

Shoes maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.