Verkoop sneakers steekt andere categorieën voorbij

De verkoop van casual sneakers kende de afgelopen 12 maanden een stijging van 7%

Voor het eerst zullen casual sneakers (sneakers die niet gedragen worden in functie van sportactiviteiten) in 2020 alle andere categorieën van schoenen overtreffen en zullen zij het vaakst over de toonbank gaan. Dat werd bekendgemaakt in een nieuw rapport, The Future of Footwear, van het Amerikaans marktonderzoeksbureau The NPD Group. In dat rapport voorspellen zij groei en dalingen in de belangrijkste categorieën.
Volgens de Retail Tracking Service van de NPD is de categorie casual sneakers de voorbije 12 maanden (sinds augustus 2018) met 7% gestegen. Het succes van deze categorie moeten we zoeken bij trends zoals athleisure en de houding van de consument hiertegenover. Steeds vaker zien we in plaats van een stadsschoen een sneaker onder formele kledij – comfort en functie geniet dus de voorkeur. Deze tendens gaat bijgevolg ten koste van fashionable shoes zoals laarzen, hakken, sandalen en kostuumschoenen, die categorie daalde de in diezelfde periode met 5%. De categorie sportschoenen daalde zelfs met 7%.
Hoewel enkel de Amerikaanse markt werd onderzocht, is dit niet onbelangrijk aangezien de Verenigde Staten de grootste afzetmarkt voor schoenen is na China.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Shoes 

Shoes maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.