ZakenbarometerZakenbarometer januari 2020

E-COMMERCE: GRATIS TERUGZENDEN?

“Voor niets gaat de zon op”, luidt het spreekwoord. Rond het gratis terugsturen van ongewenste bestellingen komt meer en meer commotie op gang. De krant De Tijd schrijft dat 50% van de internetkopers zou afhaken als er voor retourzendingen van bestelde goederen € 5,00 zou worden gevraagd. Dit percentage loopt op tot 75% als de bijdrage om terug te zenden € 10,00 zou bedragen.
In eigen land zijn er schoenenleveranciers die zelfs aandringen op een wetswijziging die het betalend terugsturen zou verplichten. Een zinloze wens, want niemand kan verplicht worden te betalen als de bestemmeling bereid is de portkosten te dragen. Bovendien heeft een Belgische wet geen enkele bindende kracht in het buitenland. We denken niet dat de Chinese Amazon’s en andere Alibaba’s beven van angst als België zo’n wet zou invoeren. Het gratis terugsturen staat onder druk, en dat zou kunnen leiden tot meer terughoudendheid bij het e-shoppen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Shoes 

Shoes maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.