'Discussies' houden ondernemers wakker

Ook personeelsproblemen en vragen over burn-outs hot topics

Ondernemers worstelen met heel wat uitdagingen en verantwoordelijkheden. Maar waar ze het meest van wakker liggen, zijn conflicten met diverse stakeholders: klanten, leveranciers, administraties, de fiscus ... Dat blijkt uit het jaarverslag van de Unizo Ondernemerslijn waar ondernemers de klok rond terechtkunnen met vragen en problemen. Op een totaal van iets meer dan 25.000 oproepen, liepen het afgelopen werkjaar alleen over juridische geschillen al 2.517 oproepen binnen. Ook personeelsproblemen waren met 2.221 oproepen een vaak voorkomend gespreksonderwerp. Daarbij viel vooral het groot aantal vragen over omgaan met langdurig zieken en burn-outs in het bedrijf op. Fiscale vragen en uitdagingen vervolledigden de top 3, met 1.373 oproepen.
Dat veel ondernemers de klok rond met hun zaak bezig zijn, bewijzen de uren en dagen waarop ze de Unizo Ondernemerslijn contacteren. Vooral de online contactnames, via e-mail of chat, gebeuren in 30% van de gevallen na de kantooruren en tijdens het weekend, of zelfs 's nachts. Met de Ondernemerslijn wil Unizo de klok rond een luisterend oor, info en advies bieden aan al wie zelfstandig een zaak runt. De Ondernemerslijn is tegelijk een ideale graadmeter voor al wat ondernemers bezighoudt en voor hun gemoedstoestand. Op het nummer 0800/20.750 kunnen ondernemers gratis terecht. Mailen kan naar ondernemerslijn@unizo.be.
Download hier het volledige jaarverslag.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Shoes 

Shoes maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.