Laatste koopweekends van 2019 beloven succes te worden

Zowel in grote steden als buiten stadscentra wordt een grote toeloop verwacht

Zelfstandige modedetaillisten verwachten twee succesvolle koopweekends in aanloop naar Kerstmis en oudjaar. Dat besluit Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, na een rondvraag bij haar leden. “De afgelopen week was traditioneel iets rustiger, maar modedetaillisten zetten zich schrap voor de twee drukste eindejaarsweekends. Zo goed als alle modezaken zijn dit en volgend weekend dan ook zowel zaterdag als zondag open”, aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.
Heel wat pakjesjagers wachten traditioneel tot het allerlaatste moment om nog cadeaus te kopen voor familie en vrienden. Zowel in de grote steden als in de modewinkels buiten de centra wordt een grote toeloop verwacht. De focus bij kledingzaken ligt op feesttenues en -schoenen om zelf mooi voor de dag te komen tijdens de feesten. Portefeuilles, handtassen en andere kleine lederwaren gaan vlot over de toonbank als cadeau. En ook cadeaubonnen blijven populair.
Voor het uitkiezen van eindejaarscadeaus ziet Mode Unie dat consumenten persoonlijke service en advies ten zeerste appreciëren. Daar profiteren vooral zelfstandige modezaken van, zij kunnen hier immers het best op inspelen. “Ook het succes van de Winkelhier actie speelt hierbij zeker een rol. Consumenten worden zich steeds meer bewust van de voordelen van lokaal kopen, zowel voor zichzelf als voor de maatschappij”, concludeert Isolde Delanghe.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Shoes 

Shoes maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.