VDMA Textielverzorging, Stof en Leertechnologieën: zeer goede inkomsten

Eerste Europese leden in het bestuur van VDMA Textielzorg, Stof- en Leertechnologieën

De omzet in de sector Textielzorg, Stoffen en Ledertechnologieën steeg van januari tot augustus 2018 in reële termen met 11,4% in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat bleek op de industrievergadering en algemene vergadering van de brancheorganisatie in München. Ook de export van de sector, die fabrikanten van naai- en kledingtechnologie, schoenen- en ledertechnologie, was- en droogmaaktechnologie, alsmede was- en droogmaaktechnologie samenbrengt, steeg in 2017 met 6,2% van 1,049 miljard euro (2016) naar 1,114 miljard euro (2017). "Hoewel de tijden nog steeds economisch succesvol zijn, brengen veel externe componenten, zoals Brexit of het handelsbeleid van de Amerikaanse president, toch aanzienlijke onrust op de markten", aldus Günter Veit, voorzitter van de VDMA.

Eerste Europese leden in het bestuur
De VDMA heeft al vele jaren verschillende Europese leden, waaronder leden uit Italië, Spanje, Roemenië en Nederland. Om rekening te houden met deze ontwikkeling heeft de Raad van Bestuur besloten deze Europese weg voort te zetten en te verdiepen en we zijn verheugd dat Fabrizio Giachetti, CEO van Morgan Tecnica SpA uit Adro, Italië, en Guillem Clofent, General Manager van Girbau uit Vic, Spanje, verkozen zijn tot lid van de Raad van Bestuur van de vereniging.

Vrijhandel
Protectionistische maatregelen in de VS en andere delen van de wereld verergeren het vrijhandelsdebat. De exportgeoriënteerde machinebouwindustrie is afhankelijk van open markten, met name kleine en middelgrote ondernemingen, die niet kunnen reageren door hun productie te verplaatsen. De VDMA heeft daarom samen met de aangesloten bedrijven de campagne "Dank u wel, vrijhandel" gelanceerd. Het doel is om te laten zien hoe de mensen in Duitsland, maar ook in de exportlanden van de Duitse industrie, in hun dagelijks leven profiteren van de vrije handel.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Shoes 

Shoes maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.