Eerste soldendag licht positief afgesloten

Ondank het winderig weer

In de meeste steden en gemeenten kwam de eerste dag van de solden vrij traag op gang. Het winderige weer hield de koopjesjagers in de voormiddag nog thuis. Tegen de middag trotseerden heel wat consumenten de wind en kwam de soldenverkoop beter op dreef. Ondanks de trage start sloten de meeste modewinkeliers de eerste soldendag dan ook af met een licht positief resultaat van +4% ten opzichte van 2017. Dat blijkt uit een rondvraag van Comeos en Mode Unie.
Zelfstandige modewinkels beginnen gemiddeld met een korting van -30%. "Veel consumenten wachten bewust tot de start van de solden om dan pas grotere en duurdere winterstuks zoals jassen en dikke truien aan te kopen", verklaart Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie."Bovendien koopt de consument, ook tijdens de solden, heel gericht", zegt Isolde Delanghe. "Hij gaat daarbij op zoek naar basisstukken om zijn garderobe verder aan te vullen."
Voor de consument is het alvast een interessante periode om op koopjesjacht te gaan. Door de tegenvallende winterverkoop van -6% zijn er namelijk nog heel wat mooie stukken blijven hangen. Het is op dit moment moeilijk om een inschatting te maken van de komende soldenverkoop, vindt Mode Unie, want veel zal afhangen van de weersomstandigheden. Als de temperaturen dalen, zien de zelfstandige modehandelaars de soldenverkoop positief in. Hoe dan ook, “de start van de solden blijft een magisch moment voor de consument, ondanks de fluistersolden en de koppelverkoop vooraf", zegt Isolde Delanghe.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Shoes 

Shoes maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.