FrieslandCampina stapt over op papieren rietjes

Einde aan meer dan 100 miljoen plastic rietjes

In België alleen al komt de ingreep neer op ruim 14.000 kg minder plastic
In België alleen al komt de ingreep neer op ruim 14.000 kg minder plastic

Zuivelonderneming FrieslandCampina introduceert papieren rietjes voor al hun verpakkingen met een rietje. In een jaar tijd worden op Europees niveau maar liefst 142 miljoen plastic rietjes vervangen door een duurzame, papieren variant. In België alleen al komt dat neer op ruim 14.000 kg minder plastic. Het bedrijf loopt hiermee een jaar voor op het EU-verbod op wegwerpplastic rietjes en maakt zo duidelijk dat het een voortrekkersrol wil innemen op het gebied van duurzaamheid.
Tegen 2021 zal FrieslandCampina in Europa in totaal ruim 57.000 kg plastic rietjes hebben vervangen door een duurzame variant van gecertificeerd papier. In België gaat het om alle plastic rietjes op de verpakkingen van de eigen merken Cécémel, Joyvalle en Fristi.
“Het is niet eenvoudig om een stevig papieren rietje te ontwikkelen dat buigbaar is, hygiënisch en niet te snel zacht wordt bij het drinken. Bovendien moet het rietje ook afbreekbaar zijn, voor als het per ongeluk in de natuur komt. Na veel testen is het gelukt om een rietje te ontwikkelen dat aan al deze eisen voldoet”, zegt Patrick van Baal, Global Director Packaging Development bij FrieslandCampina.
Daarnaast is de onderneming actief op zoek naar een kwalitatief en hygiënisch alternatief voor de plastic wikkels om de rietjes. Zodra mogelijk worden ook deze vervangen door een duurzamer alternatief.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Shoes 

Shoes maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.