Alleen nog 100% groene stroom voor Carrefour

Vermindering van haar CO²-uitstoot is een van de belangrijkste milieudoelstellingen

In 2017 tekende Carrefour België een akkoord waardoor de Carrefour-winkels in eigen beheer (45 Hypermarkten en 39 Market), twee Carrefour depots en het hoofdkantoor volledig op groene stroom zullen draaien dankzij de samenwerking met een windmolenpark in de Noordzee. De vermindering van haar CO²-uitstoot is een van de belangrijkste milieudoelstellingen van Carrefour: 40 % tegen 2025.

Om haar CO²-voetafdruk verminderen en haar doelstelling te bereiken, heeft Carrefour de volgende maatregelen getroffen:
- de vervanging van alle koelinstallaties
- de transformatie van winkels (b.v. Hypermarkt Koksijde die 45 % minder energie verbruikt en 85 % minder CO2 uitstoot dan vroeger. De verwarming, de airconditioning en de warmwaterproductie gebeurt via energierecuperatie. Voor de sanitaire voorzieningen wordt regenwater gebruikt. De winkel is uitgerust met ledverlichting en het energieverbruik wordt permanent online opgevolgd).
- logistieke maatregelen om het transport te verminderen met 30% (nieuwe vrachtwagens, nieuwe routes, nieuwe vullingsgraadvan de vrachtwagens,…).

Alle deze maatregelen worden genomen in het kader van de ISO-50.001-certificering van Carrefour België.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Shoes 

Shoes maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.