Online magazines

20 september 2021 Vakinformatie voor de schoenenbranche

 
Zakenbarometer augustus 2021: cijfers juli compenseren die van augustus
Elke vergelijking loopt mank. Niet alleen het verschuiven van de soldenmaanden zorgt voor wijzigingen, ook de weerman heeft een rol gespeeld: vorig jaar kenden we in augustus een hittegolf, en dit jaar was het al volop herfst tijdens de achtste maand.

Melissa Himpe
Bladmanager
Dit jaar noteren we in augustus een verlies van 29% in omzet met -32% in aantal paren ten opzichte van vorig jaar. Dat wordt natuurlijk gecompenseerd door de goede cijfers van juli, zodat we het totaal van de twee zomermaanden juli en augustus 2021 kunnen afsluiten met een batig saldo van 2,3% in omzet.
Het kleurenpalet van de verkochte artikelen in augustus oogt vrij zomers: bij de dames zijn blauw, beige, naturel en wit samen goed voor bijna 70% van de verkochte paren. Zwart en grijs worden maar marginaal vermeld (9%).
Het vakbeursbezoek is vergelijkbaar met dat van de vorige jaren. Op nummer één staat Trade Mart Brussels, waar de overgrote meerderheid van onze winkeliers minstens één keer per seizoen een bezoek aan brengt.
De nieuwe Solidus voorjaar/zomer 2022 comfort collectie ademt pure levensvreugde uit en zet aan tot bewegen.
Bij CROSSCALL zijn producten gemaakt om lang mee te gaan. Mobiele telefoons, smartphones en tablets die de waarden van het merk op het gebied van duurzaamheid, betrouwbaarheid en innovatie belichamen. Terminals die kunnen evolueren naargelang uw gebruik, kunnen worden gerepareerd en zelfs gereviseerd.
Checkpoint zal gemiddeld 10 miljoen Scotch & Soda-kledingstukken per jaar voorzien van de nieuwste generatie RFID-labels waardoor er een betere voorraadnauwkeurigheid zal zijn. Zo krijgt de retailer volledig en realtime inzicht in zijn hele voorraad.
Voor elk beroep is er een Ford. Geniet tijdens de maand september uitzonderlijk van 0,49%* financiële renting op alle Ford bedrijfswagens. *Aanbieding onderworpen aan voorwaarden. Brandstofverbruik: 2,9-13,3L/100 KM. CO₂ 66-348G/KM. (WLTP)
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Shoes 

Shoes maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.