Online magazines

16 juni 2021 Vakinformatie voor de schoenenbranche

Zakenbarometer mei 2021: snakken naar coronavrij shoppen
De omzet YTD van 1 januari tot 31 mei 2021 lag 22% lager dan in 2019 en er werden ook 23% minder paren verkocht. Negatieve, maar ook zeer uiteenlopende cijfers, en toch blijft er een positieve ingesteldheid en hoop op snelle verbetering in de kleinhandel.

Melissa Himpe
Bladmanager
 
Mei 2021 was koud en guur, de coronamaatregelen bleven als een schaduw over het dagelijks leven hangen, de klanten hielden zich gereserveerd, funshopping was zeker nog niet terug ... Kortom: het was een kalme, eerder zwakke maand met gemiddeld 19% minder omzet en 21% minder verkochte paren.
Wat over de toonbank ging, was hoofdzakelijk lente- en zomerschoeisel. Het kan moeilijk anders, want er lagen praktisch alleen zomerartikelen in de etalage.
Zowat de helft van de winkeliers die aan onze enquêtes deelneemt, aanvaardt de nieuwe betalingswijze met consumptiecheques.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Shoes 

Shoes maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.