Online magazines

20 augustus 2020 Vakinformatie voor de schoenenbranche

Zakenbarometer juli 2020: Corona zet modewereld op z'n kop
Solden in augustus en koopjes scoren in je eentje - corona heeft de modewereld op z'n kop gezet. Mode Unie riep eerder deze week dan ook op om shoppen met de bubbel - of toch op z'n minst met de partner - opnieuw toe te laten. 

Melissa Himpe
Bladmanager
Elke vergelijking loopt mank, en dat was tijdens de voorbije maanden meer dan ooit het geval. Juli leed een omzetverlies van 30,9% ten opzichte van juli 2019, en er werden ook 33% minder paren verkocht dan tijdens de zevende maand van vorig jaar.
Qua temperatuur en andere klimatologische omstandigheden was juli 2020 een normale – eerder frisse – maand. Toch was de verkoop in de schoenenwinkels veeleer zomers, zowel wat kleuren als modellen betreft.
Niet alleen de verschuiving van de solden, ook de coronamaatregelen zijn nefast voor de kooplustigen en voor de winkeliers. Men moet alleen komen winkelen, waarbij letterlijk wordt gezegd dat funshoppen niet aan de orde is.
Momenteel wordt er hard gewerkt achter de schermen om de eventsector te verdedigen. De redactie van het magazine RendEvenement plant daarom een interview met alle voorzitters van de vakverenigingen uit de eventbranche. Ook u heeft waarschijnlijk vragen over (geplande) bedrijfsevents, teambuildings, beursdeelnames,... Stuur daarom nu uw vraag naar de hoofdredacteur Tom D'Halluin: tdh@pmg.be . Tijdens het gesprek leggen wij de vragen voor aan deze referenties. De antwoorden leest u dan binnen een 2-tal weken in uw online magazine
Covid-19 heeft de schoendetailhandel enkele rake klappen bezorgd. Desondanks kijken Lies Vandiest (Business Unit Manager), Dieter Eeckhout (Head of Marketing) en Nele Gerits (Account Manager) van Trade Mart Brussels niet per se negatief terug.
Unlimited Footwear Group (UFG) heeft haar merkenportfolio verrijkt met de G-Star RAW adult footwear-licentie. Als merkendivisie van UFG zal Brands-360 vanaf seizoen AW21 het design, productie, sales, marketing en distributie faciliteren voor dit wereldwijd gerenommeerde jeansmerk.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Shoes 

Shoes maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.