Sauzen Partnercontent

Presa in winterse tooi met Portosaus van Delino

De Portosaus, een culinaire saus bereid met porto en een fijn kruidenboeket. Ook te gebruiken in combinatie met room of sinaasappel, of te gebruiken als marinade. Verkrijgbaar in een emmertje van 3 kg en dit minstens tot het eindejaar, daarna tot einde stock. 

delinoIngrediënten

  • 800 g presa Iberico
  • 1 dl olijfolie
  • 1 jonagoldappel
  • 4 stronken grondwitloof
  • Verse jonge tijm
  • 6 dl Portosaus DELINO
  • 8 duchesse aardappelen/pureetorentjes

Bereiding

  • Warm uw oven voor op 180°C.
  • Kruid de presa met peper en zeezout en smeer in met de olijfolie. Warm een bakpan heet en kleur er de presa in aan. Gaar verder in de oven.
  • Snijdt de appel en witloofstronken in kwartjes en bak aan in de vleespan. Verdeel er wat tijm over en bak kort op.
  • Besprenkel met wat water en laat garen onder deksel.
  • Warm de Delino Portsaus met wat extra jonge tijmblaadjes.
  • Warm de duchesse aardappelen in de oven tot deze mooi gekleurd zijn.

Presentatie

Schik de gestoofde appel en witloof met daarbij in plakjes gesneden presa, werk af met de Delino Portosaus.
Werk af met de duchesse torentjes.

TIP: U kan de presa en de saus ook perfect samen in de oven opwarmen en de Delino Portosaus als een warme marinade gebruiken.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
company corner

DÉLINO

'T WALLETJE 51, KNOKKE 8300Meer info
Kruiden & specerijenSauzen
Print Magazine

Recente Editie
25 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine