10 oktober 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE SCHOENENBRANCHE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxGeen superseptember

Helaas konden we niet profiteren van een superseptember zoals vorig jaar. Met een gemiddelde omzetdaling van 12,4% is het voor de meeste schoenenwinkels hopen op een goede winter. Meerdere factoren liggen hier aan de basis: de Belg geeft tot 30% minder uit aan kleding en schoenen, de sneaker die het hele jaar door wordt gedragen of online platformen die zwaar concurreren op prijs. Al is niet iedereen het daarmee eens. Lees hier de visie van Snoeren Voetspecialist.

Marie Verhulst
Bladmanager

BAROMETER: GEEN SUPERMAAND ZOALS VORIG JAAR

Een supermaand zoals september 2017 evenaren was onmogelijk. Vorig jaar beleefden we tijdens de negende maand hoogdagen voor de schoendetailhandel. Dit jaar lagen de resultaten in de Belgische schoendetailhandel een stuk lager dan vorig jaar, maar dat was ook te verwachten.
Volledig artikel lezen

BAROMETER- VOORAL BRUIN EN ZWART

In september werden vooral winterkleuren aangekocht, wellicht omdat dit vrijwel de enige kleuren waren die in de etalage te bespeuren vielen. Bij de dames waren zwart, bruin en grijs goed voor meer dan 80% van de verkopen.
Volledig artikel lezen

BAROMETER - FIKSE KORTINGEN

We kunnen blijven klagen over kortingen en internet, zeker als we zien dat een grote schoenenfiliaalzaak en twee kledingmerken samen 140.000 (honderdveertigduizend) artikelen tegen 'fikse kortingen' aanboden in een grote evenementenhal, en dat tijdens de maand september! En nog een anekdote van een groot Belgisch hemdenmerk met stenen vestigingen in heel wat steden.
Volledig artikel lezen

VERLIEZEN NIET TE WIJTEN AAN INTERNET

Snoeren schoen- en voetspecialist wordt geleid door een zaakvoerder met een duidelijke visie: Leon Snoeren. “Als ondernemer kun je niet stilstaan en moet je altijd vooruit", vindt hij.
Volledig artikel lezen

POSITIEVE REACTIES OVER VERNIEUWDE TRADE MART

Als u dit leest, hebt u waarschijnlijk de vernieuwde schoenen- en lederwarenafdeling op de B-verdieping van Trade Mart Brussels al eens bezocht. Inderdaad, het eerste deel van de verbouwingen is achter de rug.
Volledig artikel lezen

ZEER GOEDE INKOMSTEN TEXTIEL- EN LEDERSECTOR

De omzet in de sector Textielzorg, Stoffen en Ledertechnologieën steeg van januari tot augustus 2018 in reële termen met 11,4% in vergelijking met het jaar daarvoor.
Lees meer

INLEGZOLEN: 10 ONMISBARE TIPS VOOR U OPGESOMD

160pxWaar moet je op letten bij de aankoop van een inlegzool?1. Juiste schoenbreedte en -maat. Bij twijfel, laat je best even je voet meten. 2. Materiaal: kwalitatieve grondstoffen (vegetaal gelooid schapenleder, soja badstof, poron …) 3.
Lees meer

http://shoes.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#

Zakenbarometer september: gemiddeld 12,4% minder omzet
uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be