17 mei 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE SCHOENENBRANCHE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxOptimistische omzetcijfers

Eindelijk. Een collectieve zucht van opluchting bij de zelfstandige schoendetailhandel. Eindelijk kunnen we de maand afronden met positieve cijfers. Er is nog geen reden voor euforie maar de sector mag weer optimistisch zijn. Opvallend is dat duurzame alternatieven, zoals paddenstoelleer, ook als paddenstoelen uit de grond blijven schieten. En daar heeft de mode-industrie ook baat bij, blijkt uit recent onderzoek!

Camille Mortier
Redacteur

MODE-INDUSTRIE HEEFT BAAT BIJ DUURZAAMHEID

In het afgelopen jaar steeg de Pulse Score van de mode-industrie van 32 naar 38 op 100. Die score meet in hoeverre de industrie bezig is met duurzaamheid. Dat wordt berekend door Global Fashion Agenda en de Boston Consulting Group op basis van een enquête onder 90 senior managers en meer dan 50 interviews.
Lees meer

PADDENSTOELENLEER ALS DUURZAAM ALTERNATIEF

Ook de mode-industrie gaat op zoek naar duurzame alternatieven voor arbeidsintensieve vezels of vezels op basis van petroleum. Een nieuwe innovatie hierin is het gebruik van paddenstoelenleer voor mode-accessoires zoals portemonnees en handtassen.
Lees meer

BURBERRY INVESTEERT IN CF & P

Het Britse modehuis Burberry maakt in een statement bekend dat ze een deal gesloten heeft voor de acquisitie van CF & P, het Italiaanse luxe lederwarenbedrijf. Dat meldt Fashionunited.
Lees meer

DUURZAME SNEAKER VAN WADO KENT SUCCES

Om consumenten een duurzame levensstijl aan te meten kwamen de Spanjaarden Damain, Marta en Lizzie begin 2017 op het idee om een betaalbare sneaker te ontwerpen.
Lees meer

NIKE LAAT CONSUMENT MEEBESLISSEN OVER AIR MAX

Voor hun sneakerdesignprogramma 'Nike: On Air' vroeg schoenengigant ontwerpers uit zes steden (Parijs, Londen, New York, Seoul, Shanghai en Tokio) of ze een Air Max-design wilden maken, telkens geïnspireerd door hun stad.
Lees meer

CONVERSE WERKT SAMEN MET MILEY CYRUS

Schoenenmerk Converse en popster Miley Cyrus hebben de handen in elkaar geslaan voor een nieuwe schoenen- en kledingcollectie. Daarmee willen ze zich richten tot iedereen, ongeacht geslacht of leeftijd.
Lees meer

CAPRICE GAAT NAAR DE CHINESE MARKT

De Duitse schoenenfabrikant Caprice biedt zijn schoenen nu ook in China aan. Na maanden van succesvolle testen heeft 'Tmall' het Duitse merk gelanceerd op hun site.
Lees meer

ZAKENBAROMETER APRIL: OMZET +11,9%

Eindelijk: voor het eerst dit jaar kunnen we de maandresultaten in de zelfstandige schoendetailhandel met positieve cijfers afsluiten. Inderdaad, de omzet van april 2018 lag gemiddeld 11,9% hoger dan april vorig jaar, en het aantal verkochte paren steeg zelfs met 16,5% ten opzichte van april 2017.
Volledig artikel lezen

ZAKENBAROMETER APRIL 2018: WIT EN BLAUW DOMINEREN

In april 2018 bleef het aandeel van de dames in de schoenenverkoop stabiel ten opzichte van het jaar voordien (60-61%). Dit jaar waren de heren wat minder kooplustig dan vorig jaar (15,6% tegenover 19,6%).
Volledig artikel lezen

ZAKENBAROMETER APRIL 2018: VRAAGTEKENS OVER DE TOEKOMST

Hoe de toekomst van de retail er zal uitzien is onvoorspelbaar. We stellen vast dat de traditionele detailhandel in de fysieke winkels de laatste jaren onder sterke druk staat, en dat het allesbehalve evident is om voorspellingen te doen naar de toekomst toe.
Volledig artikel lezen

http://shoes.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#

Zakenbarometer april: eindelijk positieve cijfers!
uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be