12 april 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE SCHOENENBRANCHE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxOmzetcijfers op een laag pitje

Vorig jaar was maart zonder twijfel de beste maand voor de schoenenverkoop. Helaas is het dit jaar andere koek. Uit onze maandelijkse zakenbarometer blijkt dat de omzet met maar liefst 21% procent gedaald is tegenover 2017. Opnieuw is het barre winterweer de grote boosdoener. Hopelijk brengt april samen met het lenteweer dus ook zonnige verkoopcijfers naar ons land.

Camille Mortier
Redacteur

BINNENKIJKEN BIJ #MERC! IN OOSTKAMP

Dat Isabel Pintelon een bezige bij is, is zacht uitgedrukt. In de voetsporen van haar moeder runt ze samen met haar zus twee succesvolle schoenenwinkels in Brugge en Oostkamp.
Volledig artikel lezen

C.A.S.T. MAAKT ZICH OP VOOR EXPERIENCE DAY

Het winkelpersoneel is minstens zo belangrijk als de collecties. Zij moeten aanvoelen waar uw klanten naar op zoek zijn. Tijdens Experience Day op 23 april worden ze ondergedompeld in de wereld van de leverancier.
Lees meer

ZAKENBAROMETER MAART: OMZET -21%

Het blijft maar negatieve berichten regenen over de zakengang in de zelfstandige schoendetailhandel in ons land. Met gemiddeld 21% minder omzet en 19% minder paren ten opzichte van maart 2017 kan men moeilijk positieve adjectieven vinden om de toestand te beschrijven.
Volledig artikel lezen

ZAKENBAROMTER MAART: SNEAKER BLIJFT TOPPER

Tijdens de voorbije maand maart bleef het kleurenpalet vrij klassiek: zwart, blauw, grijs en wit waren de sterkste kleuren. Bruin en varianten werden minder geciteerd.
Volledig artikel lezen

ZAKENBAROMETER MAART: VOORZICHTIGE INKOPEN WINTER 2018-19

Met de verkopen van de voorbije maanden in het achterhoofd hebben de meeste winkeliers hun inkopen voor de volgende herfst-winter 2018-19 enigszins voorzichtig aangepakt.
Volledig artikel lezen

SCHOENEN TORFS WORDT BONTVRIJ

Het Belgische schoenenbedrijf Torfs heeft zich aangesloten bij de internationale coalitie Fur Free Alliance. Met ingang van de wintercollectie in 2018 is Schoenen Torfs namelijk volledig bontvrij.
Lees meer

SNEAKERSTORE SIZE? OPENT EERSTE BELGISCHE WINKEL

In April opent de eerste Belgische vestiging van de sneakerketen Size? de deuren in Antwerpen. Het is een concept van JD Sports Fashion Group dat in 2000 werd opgericht in Groot-Brittannië.
Lees meer

HUGO BOSS MAAKT SNEAKERS VAN ANANASBLADEREN

Hugo Boss introduceert in de zomercollectie van 2018 mannensneakers gemaakt van Piñatex, een natuurlijk materiaal van ananasbladeren. Ook de verf, zool en schoenendoos zijn volledig duurzaam geproduceerd.
Lees meer

ADIDAS LEGT FOCUS OP E-COMMERCE

In de toekomst zal Adidas zich meer toespitsen op verkoop via hun website. Daarmee wil de Duitse sportreus meer een bocht maken rond fysieke winkels en retailers, om zo rechtstreeks tot bij de consument te geraken.
Lees meer

http://shoes.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#

Zakenbarometer maart: zwakke omzet van -21%
uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be