14 maart 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE SCHOENENBRANCHE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxZwak omzetcijfer, maar kleine webshops groeien

De schoenbranche maakte zich deze maand wederom zorgen om de zwakke omzetcijfers. De grote boosdoener was deze keer het slechte weer. En februari was ook de vakbeurzen niet gunstig gezind, met lagere bezoekersaantallen. Onze redactie was van de partij om er de trends te spotten. Op Walk & Watch kwam vooral een grafische trend naar voren. Nog positief nieuws, is de onmiskenbare groei van kleinere webshops.

Camille Mortier
Redacteur

Zakenbarometer februari: winterprik speelt ons parten

De verkopen in de zelfstandige schoenhandel gedurende de maand februari 2018 waren allesbehalve gunstig te noemen. De branche maakt zich zorgen, maar van paniek is er nog geen sprake.
Volledig artikel lezen

Zakenbarometer februari: zowel winter- als zomerverkoop

Uit onze enquête over wat er in februari verkocht werd, lopen de gegevens in de traditionele schoenhandel zeer sterk uiteen, in die mate zelfs dat er onmogelijk sprake kan zijn van gemiddelden.
Volledig artikel lezen

Zakenbarometer februari 2018: lage bezoekersaantal bij vakbeurzen

De voorbije weken hebben we de Walk & Watch, de Walk & Match en ook de vakbeurs van Centro in Antwerpen bezocht, en telkens moesten we vaststellen dat het bezoekersaantal niet denderend was. Volledig artikel lezen

Gespot: tassentrends winter 2018-2019

Stijl en diversiteit staan centraal in deze vier trends, van een minimalistische throwback naar de 90s tot futurisme.
Volledig artikel lezen

Video: grafische trend gespot op Walk & Watch

 VIDEOOp 25 en 26 februari vond Walk & Watch plaats in Trade Mart Brussel. Op die beurs werd duidelijk dat de nieuwe collectie voor herfst/winter 2018-2019 geïnspireerd is op grafische vormgeving en architectuur. We zien dat bijvoorbeeld terugkomen in de vorm van colour blocking, gekleurde vlakken en grafische patronen. Rood in al haar vormen staat hierbij centraal.
Video

Johan Jansen ziet positieve toekomst als schoenmaker

Johan Jansen is al meer dan twintig jaar een bekende slotenmaker in Puurs en omstreken. Maar de afgelopen twee jaar heeft hij niet stilgezeten sinds hij alle diensten van de schoenmaker aanbiedt.
Volledig artikel lezen

Manexco presenteert Sukha

Sukha betekent “comfort". Deze yogaterm is ook de naam van een nieuwe collectie die sensatie samenbrengt met loopcomfort. Manexco maakt hiermee van zachtheid voor de voeten een prioriteit.
Lees meer

Kleine Belgische webshops groeien

Het afgelopen jaar is het aantal webshops in België met 26% toegenomen tot een aantal van 20.480. Dat blijkt uit cijfers van de E-Commerce Barometer van The House of Marketing en Safeshops.
Lees meer

Video: Nyon pop-up op C.A.S.T

 VIDEOAlies ter Kuile van Nyon legt graag uit hoe hun software FasionExchange voor u het verschil kan maken.
Video

Dalende verkoop voor Belgische detailhandel

Belgische detailhandelaars zien de verkoopcijfers opnieuw dalen. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. In de eurozone is de winkelverkoop in januari met 2,3% gestegen, België kampt echter met een daling van 0,2 procent.
Lees meer

http://shoes.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#

Zakenbarometer februari: zwakke omzetcijfers
uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be