naar top
Menu
Logo Print

texprocess 2019VOLLEDIG AANBOD
AAN TECHNOLOGIEËN
VOOR TEXTIELVERWERKING

14 - 17 MEI 2019, FRANKFURT MESSE

texprocess 2019Vakbezoekers uit de mode- en kledingsector, fabrikanten van gestoffeerde meubels en verwerkers van alle textiel kunnen in mei terecht in Frankfurt voor Texprocess. De vakbeurs herbergt er een breed aanbod aan machines en processen voor de verwerking van textiele en flexibele materialen. Het aanbod aan technologieën tijdens Texprocess is bovendien uitgebreider dan ooit.

THEMA'S

Texprocess biedt een overzicht van de meest recente ontwikkelingen in de sector, o.a. met tal van events en thema's.

microfactory's op texprocess 2019Microfactory's

Het centrale thema van Texprocess zijn microfactory's. Die fungeren als uitgangspunt voor een textielverwerking die volledig gekoppeld is, geïndividualiseerde producten mogelijk maakt en daarbij snel, flexibel en lokaal kan werken. Texprocess zal momenteel vier microfactory's tellen:

 • Smart Textiles Micro Factory: RWTH Aachen produceert i.s.m. diverse partners een smart kussen, als voorbeeld voor de industriële productie van smart textiel, van het ontwerp tot het eindproduct.
 • World of Digital Fashion: zes bedrijven uit de sectoren van visualisering, CAD-snijsystemen, automatische metingen en snij- en procesautomatisering zijn hier samengekomen en presenteren er de integratie- en combinatiemogelijkheden in diverse workflows binnen de waardeketen. Zo maken ze de digitale procesketen live beleefbaar.
 • Productie van een individueel ontworpen shirt: Efka (producent van aandrijvingen van industriële naaimachines) en de CAD-aanbieder Gemini presenteren in de microfactory een eenvoudig te realiseren oplossing die door de meeste bedrijven al kan worden omgezet met talloze bestaande resources en structuren.

Digital Textile Micro Factory

De laatste microfactory is de Digital Textile Micro Factory, met elk een productielijn voor kleding, schoenen en de verwerking van technisch textiel. Het is een samenkomst van de exposanten voor productbewerking, finishing, textiellogistiek, de interne materiaalstroom en textielveredeling, alsook van de aanbieders van naaioplossingen.

Urban Living - City of the FutureUrban Living - City of the Future

Tijdens Texprocess en Techtextil is er dit gedeelde event onder het motto 'Experience Jungle'. Urban Living is een samenwerking met Creative Holland, een initiatief van de Nederlandse creatieve industrie, en showcaset toegepaste textielinnovaties, toegespitst op een beter leven in de stad van de toekomst.
Concreet wil het event in hal 4.1 oplossingen bieden voor de groeiende urbanisatie. Denk daarbij aan 'smart clothing', kledij met geconnecteerde functionaliteiten.

Duurzaamheid als focus

Een van de centrale thema's tijdens Texprocess en Techtextil is duurzaamheid. Tijdens de twee beurzen worden de duurzaamheidsinspanningen van de exposanten gepresenteerd. Zo zijn er de Innovation Awards die duurzame textiele innovaties en verwerkingsideeën in de spotlights zetten.
Daarnaast is er het Texprocess Forum dat ook de Fashionsustain herbergt, de conferentie van Messe Frankfurt over duurzame textielinnovaties.

PRAKTISCHE INFO

Texprocess vindt plaats in de Messe Frankfurt in Duitsland van 14 tot en met 17 mei 2019.

TOEGANG

Frankfurt ligt in het hart van Duitsland en kan op diverse manieren bereikt worden.
Hier vindt u de diverse manieren om Texprocess te bereiken.

OPENINGSUREN

 • 14 - 16 mei 2019: 9.00 u. - 18.00 u.
 • 17 mei 2019: 9.00 u. - 17.00 u.

TICKETS

 • Voorverkoop:
  volledige beurs: 46 €
  dagticket: 27 €
 • Kassa:
  volledige beurs: 66 €
  dagticket: 37 €

Alle lokale openbaar vervoer is gratis dankzij uw ticket!
Boek hier uw ticket.

techtextil 2019Techtextil

Gelijktijdig met Texprocess vindt ook Techtextil plaats, de vakbeurs voor alle toepassingen van technisch textiel. Op die manier herbergen beide beurzen op één plaats de volledige waardeketen voor textiel. Een buitenkans voor bezoekers, dus! 
Klik hier voor meer informatie over Techtextil 2019.

TEXPROCESS

MESSE BENELUX BELGIE LUXEMBURG

KON. ST-H GALERIJEN ARENBERGSTRAAT 1/bus C
1000 BRUSSEL
+3228809588
+3228809586