naar top
Menu
Logo Print

TRADE MART BRUSSELS: ÉÉN ENKELE PLEK MET ACHTHONDERD MERKEN

“Durf anders te doen dan je gewoon bent”

Innoveren is het sleutelwoord. Wie het niet doet, blijft hangen. Dat geldt ook voor Trade Mart Brussels. De lezer die de tweede helft van 2018 een bezoek bracht aan de afdeling Schoenen en Lederwaren, kon de positieve impact van de eerste vernieuwingen al ondervinden. Ook de showrooms innoveren volop. En de hande­laar? Die kan dat elk seizoen opnieuw door zijn collectie in vraag te stellen en eventueel aan te passen. Trade Mart Brussels nodigt elke lezer uit om rond te dwalen in de vernieuwde afdeling en inspiratie op te doen bij de 800 merken.

trade mart

Het verschil maken

We moeten het durven onderkennen: we gaan door een moeilijke periode. Ligt het aan de zomer die doorloopt in de herfst, zijn het de sneakers die traditionele schoenen ver­dringen of zijn filiaalzaken en grote webshops de boosdoener? Wie zal het zeggen? Het is wellicht geen of-ofverhaal. Feit is wel dat de omzet van de zelfstandige schoendetailhandelaar de laatste vijf jaar constant daalt. Dat las u onlangs nog in de Zakenbarometer van Shoes. Schoenen die men zowat overal vindt of schoenen die zich niet onderscheiden van de rest, riskeert de consument om het even waar te kopen. Zaak is dus om het verschil te maken en bij te blijven.

Trade Mart Brussels vernieuwd

Volledig mee met de tijd

Ook Trade Mart Brussels was en blijft zich bewust van de problematiek en nam een aantal zaken onder de loep. Vorig jaar kon u in het magazine Shoes al lezen over de verbouwingen op de afdeling Schoenen en Lederwaren: rotondes werden aangepakt, de gangen zijn nu breder, buitenlicht werd naar binnen getrokken, de verlichting is stukken beter en een deel van de exposanten kreeg een andere plaats. Later dit jaar is de eindfase van de werken. Waar u niet veel van merkt trouwens, want ze gebeuren ‘tussen de seizoenen door’. Alles gebeurde met hetzelfde doel: alle merken makkelijker vinden en een maximale toegankelijkheid creëren naar alle showrooms. Wie dus Trade Mart Brussels nog zou associëren met een oubollig imago, dient zijn mening bij te stellen …

”In deze tijden is het belangrijk dat de handelaar zichzelf heruitvindt en dat hij durft af te stappen van wat hij tot nu toe gewoon was” Lies Vandiest

Reacties van handelaars

Twee handelaars die Walk & Match bezochten in september 2018, verwoordden het als volgt: “Het is nu veel aangenamer om hier rond te lopen, dankzij de witte kleuren, de bredere gangen, de verlichting en het binnenvallende daglicht.” En “We zijn aangenaam verrast: de gangen zijn niet zo koud meer, het saaie is weg. Nu loop je hier graag rond. Het geheel is open en gezellig.”

trade mart

Exposant vernieuwt

Vrij in en uit

De ‘renovatiewoede’ van Trade Mart Brussels is overgeslagen op de exposanten. Niet alleen Trade Mart Brussels zelf geeft de afdeling Schoenen en Lederwaren een volledige facelift, ook tientallen exposanten tunen hun ruimte om of hebben ze al verfraaid. Ze nodigen u graag uit om vrij in en uit te wandelen. Trade Mart Brussels bouwt de oude Brightonzaal om tot The Market. Tijdens events staan daar dan óók exposanten, zodat een nog ruimer aanbod op uw pad komt. U krijgt als winkelier een quasi volledig overzicht op één plek.

Reacties van handelaars

Uitspraken die we sprokkelden bij de bezoekers aan de vernieuwde afdeling: “De collecties komen bij iedereen veel beter tot hun recht.” En “Ik ben hier vandaag al binnen­gestapt bij exposanten waar ik vroeger gewoon voorbijwandelde.”

Detailhandel zal vernieuwen

Stilstaan is achteruitgaan

Jarenlang met dezelfde merken werken is niet zonder risico. Want waar men vroeger zeker van was, geldt vandaag niet meer. Lies Vandiest, business unit manager Schoenen en Lederwaren Trade Mart Brussels: “In deze tijden is het belangrijk dat de handelaar zichzelf heruitvindt, dat hij durft af te stappen van wat hij tot nu toe gewoon was, dat hij zich onderscheidt met schoenen die je niet zomaar met een muisklik kan vinden. Dan heeft de consument een reden om tot bij hem te komen. Haal eens een gedurfde collectie in huis.” Inspiratie opdoen Naar Trade Markt Brussels komen uitsluitend voor één of meer afspraken bij welbepaalde merken en op welbepaalde tijdstippen, zou zonde zijn. De vernieuwde afdeling nodigt uit om in rond te dwalen en geeft inspiratie. U kunt er verpozen op een van de pleintjes en rustig een nieuwe selectie maken.

trade mart

Ook fashion op Trade Mart Brussels

Onbekend is onbemind

Omdat de events Walk & Watch en Walk & Match van 2017 en 2018 positief onthaald werden door alle bezoekers – niet alleen door de winkeliers die Trade Mart al kenden van vroeger, maar ook door diegenen die voor het eerst naar Trade Mart Brussels kwamen – gaan beide weer door. Al de handelaars die toen voor het eerst Trade Mart Brussels bezochten, stonden versteld van de formule. Vandaar een warme aanbeveling voor de lezer die Trade Mart Brussels niet kent of recentelijk niet heeft bezocht. Want onbekend is onbemind. Lies zal er zijn om u wegwijs te maken.

Sectorvervagend

Aangezien steeds meer kledij en accessoires verkocht worden in schoenwinkels, is het een pluspunt dat u ook die sectoren aantreft op Trade Mart Brussels. Naast nog vele andere, trouwens. De afdeling ‘fashion’ is voor u wellicht de belangrijkste. Walk & Watch 17 en 18 februari De naam zegt het zelf: het event Walk & Watch op Trade Mart Brussels is dé gelegenheid om de veelheid aan merken op een rustig tempo te ontdekken. Het vindt plaats op zondag 17 en maandag 18 februari 2019. Alle exposanten nodigen u uit voor de kick-off van het seizoen. Niets moet, laat alles rustig op u afkomen en laat de opgedane kennis een paar weken bezinken. U dient echt geen afspraken te maken op voorhand.

Walk & Match 3, 4 en 5 maart

Of beter: ‘Walk & Match featuring Centro Benelux’. Want ook dit jaar werkt Trade Mart Brussels samen met Rexor, Centro en Arici. Nóg meer merken dus op een en dezelfde plek, voornamelijk Italiaanse en Spaanse. Een van de manieren van Trade Mart Brussels om telkens weer een nieuwe dynamiek te creëren, zodat uw ervaring nooit tweemaal dezelfde is. En ook op deze dagen is er animatie voorzien.

 

Welkom het hele jaar door

Maandag en dinsdag

De opendeurdagen van de afdeling Schoenen en Lederwaren voor de volgende maanden, zijn de volgende maandagen en dinsdagen: 25 en 26 februari, 11 en 12 maart, 18 en 19 maart, 25 en 26 maart. Ook de volgende maandagen zijn alle exposanten er voor u: 1, 8 en 15 april 2019. De kalender vindt u op de website van Trade Mart.

20 euro voor 365 dagen parkeren

Trade Mart Brussels is makkelijk bereikbaar en ligt op de grote laan aan het Atomium (Ato­miumsquare 1 – Brussel), met een grote parking. Voor een bedrag van 20 euro (badge) parkeert u het hele jaar door. U springt dus zo vaak binnen als u wil. Ideaal als u op zoek bent naar wat inspiratie. 


VIJF REDENEN

Vijf goede redenen voor een bezoek aan Trade Mart Brussels:

• 800 merken onder één dak in een inspi­rerende omgeving;

• niet te missen events bij de lancering van de nieuwe collecties;

• u leert vrijblijvend andere merken kennen;

• presentaties die u ideeën geven voor uw winkel;

• het hele jaar door met een parkeerkaart van 20 euro.

TRADE MART BRUSSELS

TRADE MART BRUSSELS

ATOMIUMSQUARE 1 - PB 211
1020 BRUSSEL
+3224007400
+3224007401