naar top
Menu
Logo Print

GARANT VERGADERING TRADE MART: MODE INFO en KORTINGPROBLEMATIEK

Op maandag 11 februari 2019 werd in de Garant showroom van Trade Mart Brussels de traditionele halfjaarlijkse infovergadering voor de leden gehouden. Garant-verantwoordelijke voor België Rudi Arnots heette de aanwezigen welkom en gaf eerst toelichting bij de zakengang tijdens het voorbije jaar. “Het aantal schoenwinkeliers in ons land daalt gestaag”, aldus Rudi, “en dat laat zich helaas ook voelen bij Garant. Vorig jaar stopten een tiental leden hun handelsactiviteit, meestal bij het bereiken van de pensioenleeftijd, gekoppeld aan een gebrek aan opvolging of overname.” Het aantal leden van de sportafdeling Fair Play bleef op peil. De bestaande leden van Garant doen het behoorlijk tot goed, alhoewel hier toch ook sprake is van een verminderde omzet tijdens de laatste jaren: een algemeen verschijnsel in de gehele retail sector in België.

vergadering garant

DYNAMIEK

De inkoopvereniging blijft dynamisch verder werken. Zo slaagde Garant België er in samenwerkingscontracten af te sluiten met een paar nieuwe sterke leveranciers zoals ara en Camper. Uit de analyse van de zakengang bij de Garant-leden blijkt dat de beste omzet gerealiseerd wordt in de comfortsector, de sterkhouder van de zelfstandige detailhandel. Er volgde ook een gedetailleerd overzicht van de resultaten bij de verschillende merken en leveranciers.

HOE INKOPEN EN KORTINGPROBLEMATIEK

Bij de start van het nieuwe seizoen gaf Rudi ook nuttige info over de inkopen en de manieren om zich te wapenen tegen de overvloed aan kortingen waarmee de sector overspoeld wordt door de grote filiaalzaken. Die laatsten bedingen alsmaar hogere winstmarges bij de leveranciers om op die manier hun continue korting politiek te kunnen verderzetten gedurende het gehele seizoen. Vandaar de vraag of de zelfstandige retail nog mee moet spelen in deze mallenmolen van de kortingen? Wie tijdens het jaar consequent vaste prijzen aanbiedt, en enkel kortingen geeft op einde seizoenartikelen tijdens de soldenperiode, realiseert hogere winsten op het einde van de rit en behoudt zijn geloofwaardigheid tegenover de consument. Een moeilijke denkoefening die zeker het onderzoeken waard is. Verder gaf Rudi nog raadgevingen in verband met bijvoorbeeld het noteren van de leveringsdatum op de bestelbon.

MODE - INFO

Rudi kwam nog terug op het geslaagde Garant-feest van november 2018, de data van de verschillende vakbeurzen in 2019, en vervolgde dan met de interessante trendinfo voor de komende herfst-winter 2019. Aan de hand van leuk beeldmateriaal werden trends, kleuren en modellen voor het komend seizoen besproken.

Nuttige info als leidraad bij de inkopen

Een interessante bijeenkomst, die zoals gewoonlijk afgesloten werd met gezellig napraten, in het gezelschap van lekkere broodjes en gebak.

ANWR GARANT INTERNATIONAL

ANWR GARANT INTERNATIONAL

+3224797307
-