naar top
Menu
Logo Print

REXOR

Een “service club" ten dienste van de leden

In 1953 werd in Duitsland de inkoopvereniging voor schoendetailhandelaars REXOR opgericht. De organisatie breidde voortdurend uit en ruim 20 jaar geleden werd Ward Ottenburgh aangetrokken om REXOR in de Benelux te introduceren.Vriendschap, collegialiteit en samenwerking zijn de vaste waarden die Ward binnen de vereniging heeft binnengebracht en die vandaag nog altijd de trefwoorden zijn binnen deze uitstekende organisatie.

REXOR BENELUX

Negen jaar geleden kwam Niek Jansen Rexor vervoegen als collega van Ward voor Nederland, hij heeft intussen carrière gemaakt en is Algemeen Directeur Rexor geworden voor heel Europa. De inkoopvereniging telt inmiddels 300 leden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Samen met de 200 Benelux-leden staat Rexor voor meer dan 500 top-schoendetailhandelaars.

Het criterium om lid te worden van Rexor bestaat er eigenlijk in “een goed betaalgedrag te kennen en geaccepteerd worden door de DZB-bank, die alle betalingen regelt", aldus Niek. De kantoren van Rexor Benelux waren oorspronkelijk gevestigd in Tienen, maar zijn, na het pensioen van Ward, overgebracht naar het voor de Benelux meer centraal gelegen centrum van Antwerpen.

Sedert vorig jaar is de opvolging van Ward Ottenburgh verzekerd door Greet Roeymans, een sympathieke dame die al gedurende vele jaren bij de firma Piessens haar sporen in de schoenenbranche heeft verdiend. Met enthousiasme en inzet leidt ze Rexor België, samen met haar medewerkster, Wendy Devroey. Bij Rexor Nederland staat Thomas van Dalen aan het roer.

GREET EN WENDY

WIN-WIN

In de loop der jaren is REXOR uitgegroeid tot een serviceorganisatie die de centrale betalingen van alle leden regelt en de contacten onderhoudt met de internationale aanbieders, fabrikanten en leveranciers. Niek Jansen: “De werkwijze is eenvoudig: Rexor zorgt ervoor dat de leden bij hun inkopen kunnen genieten van een grotere korting dan die ze normaal van hun leverancier kunnen bekomen. Ook voor de leveranciers/industrie is het interessant met Rexor samen te werken: het betreft een belangrijke groep winkeliers uit het midden-hoge segment en Rexor waarborgt de betalingen."

Rexor is een bvba waarvan de helft van de aandelen in handen is van de leden-winkeliers en de andere helft in handen van de overkoepelende ANWR-groep.

VRIJE INKOPEN

Greet Roeymans: “Op dit ogenblik werken zo'n 700 (hoofdzakelijk Europese) fabrikanten en leveranciers samen met Rexor. Het gaat meestal om bedrijven uit het midden- en hogere segment. De inkopen bij de leveranciers gebeuren altijd rechtstreeks door de leden zonder tussenkomst van Rexor. De leverancier bepaalt altijd zelf aan wie hij zijn goederen verkoopt. De winkelier koopt, geeft zijn Rexor-lidnummer op en alles wordt via het centrale betalingsplatform van Rexor binnen de DZB-bank verrekend."

SUPERSERVICE EN UITGEBREIDE INFORMATIE

De leden van Rexor kunnen 24/24 en 7/7 terecht bij Greet voor alle informatie. Ze kunnen ook op ieder moment inloggen op het eigen profiel om een overzicht te krijgen van alle transacties. Rexor is alomtegenwoordig: op de 'grote beurzen' om er het klankbord te zijn van de leden, maar ook op de kleinere beurzen waar de verantwoordelijken contacten leggen met nieuwe leveranciers.

Maar er is meer: Rexor organiseert twee keer per jaar eigen inkoopbeurzen exclusief voor de eigen leden. Bij de start van elk seizoen wordt ook een Mode-infodag gehouden, waarbij het modebeeld voor het komende seizoen door trendwatchers wordt toegelicht. Er zijn ook fabrieksbezoeken met de leden en in november is er ook een “Future of Retail"-dag, waarbij gerenommeerde experten toelichting geven over de toekomst van de retail.

Dit najaar slaan vier partners de handen in elkaar: Centro, Arici, Rexor en Trade Mart Brussels organiseren op 9, 10 en 11 september 2018 samen de Walk&Match featuring Centro Benelux in Trade Mart Brussels. In de Raad van Commissarissen zetelen 3 leden-winkeliers. Voor België is dat Michel Decremer, die met hart en ziel de belangen van de Belgische winkeliers ter harte neemt. Samen met Greet en Niek, is hij ook het aanspreekpunt van de Rexor-leden.

 

REXOR LOGORexor Benelux
Everdijstraat 35/211
2000 Antwerpen
+32 (0)3/435.72.10 tel kantoor
+32 (0)476/32.50.50 gsm Greet Roeymans
Greet.roeymans@rexor.de
Rexor.benelux@gmail.com
www.rexor.be

 

CENTRO BENELUX

CENTRO BENELUX

LEUVENSELAAN 172
3300 TIENEN
+3216768400
+3216768405