naar top
Menu
Logo Print
30/01/2019 - RENÉ BROEKAERT

GARANT BELGIE VIERT FEEST

GEZELLIG SAMENZIJN EN POSITIEVE CONTACTEN

Op zondag 25 november 2018 vierde de inkoopvereniging Garant feest. Een honderdtal leden uit de schoen- en sportsector van Belgiës grootste inkoop­vereniging waren samengekomen in de Salons De Romrée in Grimbergen voor een gezellig avondfeest.

garant

UITGEBREID GEZELSCHAP

De traditie van het jaarlijkse Garant-feest was de laatste tijd wat verwaterd, maar dankzij de bezieling van de gedreven manager voor België Rudi Arnots is deze er toch in geslaagd een groot aantal leden op de been te brengen. Niet alleen uit alle hoeken van Vlaanderen, ook de Franstalige leden uit het Zuiden van het land waren present. Het was al vijf jaar geleden dat Garant-leden nog eens samenkwamen buiten de werksfeer van de vakbeurzen en de regelmatige bezoeken aan de showroom in Trade Mart Brussels. Ook Bert Vanreusel, verantwoordelijke voor de sport, kon rekenen op het gezelschap van heel wat sympathieke leden.

STEUN VAN GARANT INTERNATIONAL

Rien van Os, bedrijfsadviseur van Garant België, zat uiteraard ook mee aan de dis en de heer Matthias Grevener, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Garant in Duitsland, ontbrak niet op het appel. In zijn welkomstwoord dankte Rudi de aanwezige leden voor het vertrouwen in de inkoopvereniging en de positieve ingesteldheid. Ook Bert heette de sportvrienden welkom. Positieve trend René Broekaert van Shoes Magazine behoorde ook tot de genodigden en maakte van de gelegenheid gebruik om namens de heer Andy Noyez, directeur bij de uitgeverij, de steun van het vakblad aan het gezelschap over te maken. “Na enkele jaren is er weer een positieve trend waar te nemen bij Shoes Magazine en leveren de schoenenmerken weer inspanningen om te communiceren naar de retail toe”, aldus de verantwoordelijke van het vakblad.

Denk na vanuit het oogpunt van uw klant, u moet op zoek gaan naar wat de klant inspireert, wat hij verwacht of wat hem ergert …

garantgarant

NIEUWE IDEEEN EN ENTHOUSIASME

Matthias Grevener, directeur van Garant, sprak het gezelschap toe. Niet over de minder goede context van de schoenenbranche in het algemeen, maar wel over het Future Forum van Garant, dat een week voor het feest had plaatsgevonden. Future Forum “Dit Future Forum ging niet over schoenen, maar over nieuwe ideeën, over enthousiasme, over ons en onze medewerkers. Het ging om het zien van mogelijkheden, het vinden ervan, deze te begrijpen en te gebruiken … Ik wil u aanmoedigen om te denken vanuit het oogpunt van uw klant, u moet op zoek gaan naar wat de klant inspireert, wat hij verwacht of wat hem ergert … U zult zich snel realiseren dat het de mens is, de winkelier, die het verschil maakt, niet de technologie, die snel overal hetzelfde niveau zal bereiken … Concentreer u niet op de grote winkelketens naast de deur, maar concentreer u op uw bedrijf en op uw voordelen. Zorg voor goede medewerkers. Alleen enthousiaste medewerkers zullen de klant inspireren en hem doen terugkeren. En last but not least, vergeet niet, mond-tot-mondreclame is onbetaalbaar maar gratis!” Verder richtte de heer Grevener nog een extra woordje van dank aan Rudi’s echtgenote Katty, “de altijd behulpzame ziel van Garant België”.

GEZELLIGE BABBELS

De aanwezige leden konden genieten van een uitstekend viergangenmenu en aan tafel werd er aangenaam van gedachten gewisseld tussen collega’s. Rudi had ook nog voor een attractie gezorgd: tafelgoochelaar Ricardo wandelde gedurende de avond van tafel naar tafel en verraste iedereen met leuke vingervlugge goocheltrucs. Rond 2 uur ver­lieten de laatste feestgangers de zaal en uit de reacties bleek dat zo’n initiatief zeker na­volging verdient. ‘De afwezigen hadden on­gelijk’ was eens te meer van toepassing. Komt er volgend jaar een nieuw Garant-feest?