naar top
Menu
Logo Print
19/02/2019 - GRETE SIMKUT√Č

SCHOENENTRENDS MANNEN H/W 2020

SNEAKER KRIJGT TEGENGELUID

Stoer, sportief of juist edgy: de man kan in het najaar van 2020 alle kanten uit met zijn schoeisel. De sneakerhype is nog lang niet ten einde, maar krijgt een tegengeluid in de vorm van stoere boots of classy loafers. Opvallende details en eigenzinnige (neon)kleuren geven de geijkte modellen een karaktervolle twist, die ze weer helemaal actueel maakt.

Back to the 80’s

De pump maakt, na seizoenen uit de picture geweest te zijn, zijn rentree. De broodnodige update van deze klassieke schoen komt in de vorm van speelse wijzigingen aan de vorm en silhouet. Zo is de neus puntiger dan ooit (een referentie naar de jaren 80) en wordt er volop geëxperimenteerd met de hak. Deze neemt een eigenzinnige vorm aan, bijvoorbeeld die van een merklogo of een flared heel. Het muiltje is al enkele zomers alomtegenwoordig, maar keert nu ook in de winter terug – incluis, de trend indachtig, een extreem spitse neus en in het oog springende versieringen zoals juwelen.

ReebokValentinoY-3BalenciagaAdidasBalmain

 

Bad Boy

Het summum van verfijnd, klassiek en elegant schoeisel? Dat moet de loafer wel zijn. Dit seizoen zien we deze schoen, die een rijkdom is van kleuren en uitvoeringen. Van geruwd suède tot lakleer, van warme tinten als aubergine, truffel en mosgroen, van mat tot glanzend: alles kan en mag. Een bijzondere, nieuwe toevoeging aan de loafer zijn de westerninvloeden. Slangenleer, gespen, cut-outs, studs, botte neuzen: dankzij deze stoere details begeeft de doorgaans zo brave loafer zich plots op badboyterrein.

Church'sGivenchyBurberrySalvatore FerragamoGucciSantoni

 

Combatboots

Combatboots: ooit het rebelse symbool van de punk- en grungesubculturen, inmiddels omarmd door de massa. De stoere veterlaars is het antwoord op de sneakerhype. In tegenstelling tot de sportschoen, een allesvriend, geven combatboots aan iedere look een rough edge. Dr. Martens-laarzen zijn de meest bekende representanten van deze categorie en worden geliefd om hun smooth leer dat met veelvuldig dragen mooier wordt. Inmiddels zijn er een hoop varianten op de combatboot, sommige gekleder, andere meer outdoorsy.

YeezyCommon ProjectsRick OwensDisquared2JuliusCamperDr. Martens

 

Scuba sneaker

Een sok of een schoen? Met de scuba sneaker hoeft de consument niet te kiezen. Deze trend volgt op materiaalexperimenten binnen de schoenindustrie en zoekt graag esthetische grenzen op. Of de sneaker nu een lage of hoge schacht heeft, het scubamodel kenmerkt zich door het gebruik van neopreen: een stretch stof die een matglanzende finish heeft en niet kreukt. Details van leer, een rubberen zool en neonkleuren maken de scuba sneaker verder af. Uit de sportschool doorrollen naar dagelijkse afspraken wordt met deze schoen wel héél gemakkelijk (en comfy).

Cinzia AraiaFendiPradaAlexander McQueenBalenciagaVetementsGivenchy