naar top
Menu
Logo Print

ZAKENBAROMETER AUGUSTUS 2017: VOOR 68% ZOMERVERKOOP

Na de soldenmaand juli zou in augustus theoretisch de herfst-winterverkoop moeten starten, maar dat is ook dit jaar niet het geval. De hoge temperaturen, de zonneschijn, kortom het zomergevoel, heeft ervoor gezorgd dat er gemiddeld voor nog bijna 70% zomerartikelen werden verkocht in augustus. Er zijn natuurlijk de uitzonderingen, die resoluut voor high fashion gaan en die al vanaf eind juli uitpakken met de herfst-wintercollectie. Heel wat traditionele collega's bieden in augustus ook al wat herfst-winter aan, maar de overgrote omzet wordt toch gerealiseerd in zomerartikelen.

 

De meeste collega's geven dan ook aan dat het HW-aanbod in de etalages pas rond midden augustus volop aan bod komt. Gemiddeld is in augustus trouwens nog maar 60 à 75% van de wintercollecties geleverd. Allemaal koren op de molen van diegenen die de opruimingsperiode een maand later willen zien starten, maar die problematiek werd hier al meermaals besproken. Een collega schrijft in verband met de leveringen van de HW-collecties: “Ik heb een spreiding gevraagd van de winterleveringen vanwege de betalingen. De catastrofe van september 2016 ligt nog vers in het geheugen: facturen vervallen en nog geen verkoop, dat willen we niet meer meemaken."

 

September 2017 start onder een beter gesternte: blijkbaar is er al belangstelling voor de nieuwe collectie en heeft de consument 'goesting' om nieuwe dingen te ontdekken … en hopelijk ook aan te kopen.