naar top
Menu
Logo Print
22/03/2018 - MARIE VERHULST

VERKLEIN HET AANTAL NEE-VERKOPEN DOOR EFFICIENT GEBRUIK SOFTWARE

Realtimecijfers en -rapportages zorgen voor (tijd)winst

Software die de ideale link is tussen webshops, winkels, retail, wholesale en logistieke en financiële administraties. Deze kan u heel wat tijd besparen, want time is money! Een efficiënte werkwijze staat immers garant voor een beter inzicht en een betere werking van uw zaak, met een betere verkoop en relatie met uw klanten als gevolg.

INKOPEN

U heeft het wellicht al vaak meegemaakt: u wil schoenen bijbestellen bij uw leverancier, mailt hiervoor en krijgt achteraf te horen dat dit niet meer nodig is omdat de stock leeg is. Heel vervelend, want hierdoor kunt u klanten kwijtspelen. Steeds meer is het mogelijk om via een onlineplatform, al dan niet gekoppeld aan uw systeem, meteen te bestellen bij de leverancier. Bij sommigen is het zelfs mogelijk dat de vrij beschikbare voorraad van de leverancier beschikbaar gesteld wordt aan de e-commerceplatformen van de retailers. Via EDI (Electronic Data Interchange) kunnen gegevens tussen leveranciers en detaillisten nauwkeurig worden uitgewisseld. De leveranciers die zijn aangesloten op platformen/softwaresystemen die met EDI werken, kunnen op die manier in een handomdraai bestellingen van winkeliers ontvangen en meteen in orde brengen.

VOORRAADBEHEERSSYSTEMEN

Onmisbaar voor elke winkelier is op elk moment van de dag de voorraad in real time te kunnen raadplegen. Via artikelkaarten heeft hij meteen een overzicht van welke artikelen men in stock heeft en hoe deze artikelen hebben gepresteerd. Als het over schoenen gaat, spreekt men automatisch over tal van specificaties om een bepaalde schoen te beschrijven: maat, kleur, merk, leverancier, hakhoogte, leest, materiaal, wijdte enz. Hetis daarom aan te raden software te zoeken die ook voor de branche is ontwikkeld en dieaan de eisen van de schoenenretailer voldoet. Zo moet hij in een handomdraai opzoekingen kunnen doen en op al deze elementen kunnen filteren.

Minder nee-verkopen

Door een helder inzicht in de voorraad krijgt u als winkelier een hogere voorraadbetrouwbaarheid. Dit resulteert in een verlaging van dood kapitaal en minder nee-verkopen. Ook zorgt een beter inzicht in de resultaten van series/modellen/leveranciers voor minder dubbele handelingen en het terugdringen van fouten. Via overzichtelijke visuele rapportages kunnen de belangrijkste cijfers en grafieken worden opgezocht. Hierdoor kunt u meteen een snelle analyse maken en weet u op elk moment waar u staat.

KOPPELINGEN

De meeste softwarepakketten zijn in een handomdraai koppelbaar met extra modules of software van andere bedrijven zoals betaalterminalkoppelingen, spaarsysteemkoppelingen en koppelingen met ERP-systemen.

Webshop

Zo goed als alle aanbieders bieden een koppeling van de webshopbouwer met hun software aan. Zo bieden ze een zogenaamde connector aan waardoor een webshopbouwer gegevens uit de software kan halen om een webshop aan te sturen. Een andere mogelijkheid is dat de softwareaanbieders zelf ook webshopformules voorzien, zodat er per winkelier steeds een webshop op maat gemaakt kan worden.

CLOUD OF LOKALE VERSIE

Wil u uw computer niet belasten met extra software en geheugen vrijhouden, kies dan voor een cloudversie. Deze wordt automatisch geüpdatet en zorgt ervoor dat je steeds de meest recente versie gebruikt, zonder meerkost. Hier wordt er meestal met vaste abonnementskosten gewerkt. Meerdere spelers bieden vaak twee mogelijkheden aan: een cloudversie of een versie die lokaal op uw computer is opgeslagen. Ga na welke werkwijze het best bij uw zaak past.

OP MAAT VERSUS STANDAARDPAKKET

Zo goed als alle aanbieders van softwarepakketten bieden zowel een standaardpakket als een op maat gemaakt pakket aan. Bij een op maat gemaakt pakket kan de winkelier zo volledig samenstellen volgens wat hij belangrijk acht. De meeste systemen werken met modules die één voor één aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Zo kunt u zelf de modules gaan kiezen volgens uw budget en toekomstplannen.

TIJDWINST

Een van de belangrijkste argumenten om te investeren in goede software, is de enorme tijdwinst die je er bovenop krijgt. Door voortdurend in real time alles te kunnen bekijken, in plaats van achteraf alle data op te vragen, kun je niet alleen veel tijd winnen, maar ook korter op de bal spelen. Alles wordt gelinkt en alle informatie is makkelijk terug te vinden.

EASYPOS FASHION APPEasypos Fashion app

Snel op afstand inzicht in omzet en voorraad. easyPOS Fashion App is dé tool voor de perfecte monitoring van jouw verkoopcijfers. Gebruik deze eenvoudige applicatie op jouw smartphone of tablet en je vraagt 'on the spot' de laatste voorraad en/of omzetcijfers op:

 • raadpleeg omzetgegevens;
 • inclusief vergelijking omzet/periode;
 • raadpleeg artikel- en voorraadinformatie inclusief foto's;
 • selecties per filiaal, leverancier/merk, hoofdgroep, doelgroep, verkoper of kassa;
 • autorisatiefunctie;
 • beschikbaar voor iOS en Android.

EasyPOS Software

TAILERMATE

TailerMate is een intuïtieve kassaoplossing die naadloos aansluit op Business One. Die combineert alle praktische tools die een winkelier dagelijks nodig heeft:

 • centraal beheer van meerdere winkelpunten;
 • financiële rapporten in real time;
 • stockmanagement;
 • klantenkaarten;
 • klantengegevens binnen handbereik.
 • Dankzij de innige koppeling tussen uw webshop, kassa en backoffice is TailerMate de ideale oplossing voor omnichannel, en versterkt het uw winkel zowel online als offline.

Orderwriter

Een voordeel van TailerMate is dat de kassa blijft werken als het netwerk of de backoffice even niet actief zijn. De kans op fouten wordt ook beduidend kleiner dankzij de non-stop up-to-date informatie, prijslijsten en aanbiedingen, en de winkelier kan op ieder moment het overzicht bewaren. Via de intuïtieve interface is de bediening kinderspel voor iedereen!

Desk Solutions

ORDERWRITER

De OrderWriter inkoopapp is een applicatie voor iPad waarmee ruim 150 retailers al inkopen. Deze applicatie geeft de mogelijkheid om artikelgegevens en foto's tijdens het inkopen bij te houden en met de backofficete synchroniseren. Daarnaast geeft ze een overzicht van financiële cijfers en budgetten en ook een visueel overzicht van de collecties. Daarnaast kunnen leveranciers hun data delen met retailers die via OrderWriter aankopen. Daardoor staan alle foto's, artikelgegevens en EAN-barcodes al meteen in het systeem, zonder invoerwerk.

Nyon Retail Technology

TILROYTilroy

Tilroy is omnichannelsoftware om de winkel te beheren en verkopen te realiseren via elk kanaal. Tilroy bestaat uit een kassa, een gekoppelde webshop en stockbeheer. Er zijn integratiemogelijkheden met mailchimp om mailcampagnes op te stellen en er is een link met meerdere boekhoudpakketten. Gezien de webshop een onderdeel is van Tilroy, is er geen dubbel werk om de artikels te beheren. De webshop volgt automatisch de winkelvoorraad. Als het artikel in de winkel uitverkocht is, zal het ook verdwijnen van de webshop, zonder extra werk voor de winkelier. De artikels en klantengegevens worden automatisch gebruikt in de winkel én online, beide systemen werken dus op dezelfde data, en alles kan met een druk op de knop worden geraadpleegd.

Tilroy

WINSTORE ONLINE

Winstore Online is een voorraadbeheersysteem met gekoppelde kassa. Hier kunt u kiezen tussen een cloudversie of een versie die lokaal op uw computer wordt geïnstalleerd. Deze software is uitermate geschikt om te werken met EDI. Via Winstore online kan men het volgende doen:

 • Winstore Onlineartikelbeheer: een van de belangrijkste functies van het systeem. Hier worden verschillende artikelen opgevraagd en allerlei boekingen uitgevoerd. Daarnaast vindt u hier alle artikelkenmerken die u ook meteen kunt aanpassen;
 • webshop: Winstore Online kan worden gekoppeld aan iedere webshop, ook op basis van webservices;
 • financiële koppeling: Winstore Online kan worden gekoppeld aan diverse boekhoudpakketten;
 • rapportages: omzetoverzicht, overzicht transacties: deze cijfers geven u de meest concrete info over uw bedrijf.

ACA Fashion Software