naar top
Menu
Logo Print
31/01/2018 - SIMKUT√Č GRETE

Trends heren herfst/winter 2018-2019

Divers trendpalet

De mannentrends voor de herfst van 2018 zijn geïnspireerd door onze duale omgang met globale netwerken en interconnectiviteit. Enerzijds zoeken we het op en heeft schoeisel dit seizoen dan ook duidelijke straat- en subculturele invloeden, anderzijds willen we eruit ontsnappen en verlangen we naar de natuur en het verleden. Het trendpalet is er dan ook een van uitersten en is zo divers als de man zelf.

Luxurious Rebel

Een dystopisch toekomstbeeld, jeugd-cultuur en straatkunst vormen de drie pilaren voor deze trend, die schoenen van een rebelse touch voorziet. Sportschoenen krijgen een extremere en oversized pasvorm. De creeper maakt een rentree, maar in een minder grungy, alternatieve vorm. Deze chunky flatformschoen is dit keer voorzien van een premium, gesofisticeerde look, dankzij een glad oppervlak van gepolijst leer. Het kleurenpalet, bestaande uit o.a. nachtblauw, purper en pruim, is zo donker en mysterieus als de nacht. Metallic details zorgen voor een subtiel vleugje luxe.

AlbanoAlyxLes HommesRick OwensValento  GaravaniVince

 

Sporty Urban

De sportieve sneaker is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en blijft voorlopig nog alomtegenwoordig. Dit seizoen krijgt dit stedelijke succesnummer echter (weer) een sportief element in de vorm van een hardloop­silhouet. Dankzij het resistente materiaal, de meeverende zolen en het beschermende profiel is deze schoen ideaal voor zowel de stedelijke omgeving als voor een wandeling in het bos. De authentieke outdoor feel leent inspiratie van de hitchhikingcultuur, wat tevens naar voren komt in het kleurenpalet, bestaande uit natuurtinten als legergroen, oker en Tibetaans rood.

AdidasDsquaredHoganFilling PiecesGivenchyMarni

 

Classic Fantastic


Net als bij de vrouwen speelt deze trend in op schoenontwerpen die hun waarde hebben bewezen in het verleden. Brogues, chelsea boots, instappers: het zijn klassieke opties die tijd en trends ontstijgen en (zo gewenst) een statement maken tegen fast fashion. Dit seizoen zijn ze voorzien van subtiele hedendaagse details, waardoor ze volledig 2018-proof zijn. Respect voor tijdloze mate­rialen, geijkte sluitingen en een elegante pas­vorm staan centraal. Stille, gedempte kleuren zoals diep saffier, crème, klimopgroen en kastanje zorgen voor een ingetogen gratie.

BelstafBurberrydoucalsfratelli rosettisaint LaurentWaltervanbeirendonck

 

New Utility

Deze trend reflecteert de behoefte van de consument aan praktische en tegelijk kwaliteitsvolle producten. Functioneel schoeisel
is hierbij voorzien van een gesofisticeerde styling, pragmatische details en een duurzame materiaalkeuze. De moderne en stoere monkeyboot is hier een goed voorbeeld van. Deze stevige werkmanschoenen verenigen formeel en informeel, outdoor en indoor: dikke rubberen zolen gaan hand in hand met een meer verfijnde detaillering. Schoenen die niet per se netjes zijn, maar wel onder een pak kunnen: de consument omarmt het democratische, multi­functionele aspect ervan.

Car ShoeEtroRepresentGiuseppe zanottirossignolSantoni