naar top
Menu
Logo Print
29/11/2017 - STEFAN ACKE

OOK SNEAKERS HEBBEN ONDERHOUDSPRODUCTEN NODIG

Speel in op sneakers en metallic voor extra omzet

 

sneaker

Hoewel de klassieke herenschoen een vaste waarde blijft, valt de opmars van de sneaker niet te stuiten. Die sneakers worden nog steeds gemaakt van leder en textiel: net als bij de klassieke schoen behoeven die grondstoffen een degelijk onderhoud. Daarvoor kunnen er traditionele onderhoudsproducten gebruikt worden, maar meer en meer fabrikanten komen met speciale producten voor sneakers op de markt. Ook voor metallic, een kwetsbaar materiaal, zijn er specifieke onderhoudsproducten op de markt. Op die manier creëren de nieuwe trends heel wat mogelijkheden voor crossselling.

 

WIJS UW KLANT OP BELANG ONDERHOUD

We schreven het al: het onderhoud van schoenen is erg belangrijk en wordt nog te weinig aangeraden in de winkel. U heeft de trend mee: er gaan steeds meer stemmen op tegen de wegwerpeconomie. Jongeren willen duurzame producten die weer lang meegaan. Onderhoudsproducten passen perfect in dit verhaal, want zij kunnen de levensduur van de schoen aardig verlengen. Op lange termijn levert het bovendien een besparing voor de consument op; het duurt immers langer voor de schoen aan vervanging toe is. Zeker wat sneakers betreft, kan er nog veel gesensibiliseerd worden.

Beleving en expertise

sneaker

Zowel in het aanbod als in de presentatie heeft de speciaalzaak een erg groot voordeel. Onderhoudsproducten voor schoenen evolueren meer en meer naar luxeverzorgingsproducten; de aanbieders besteden dan ook veel meer aandacht aan marketing. Ze komen steeds meer met heuse schoenpoetsconcepten en mooiere promotietools. Bij een speciaalzaak kunnen de mensen met al hun vragen omtrent onderhoud terecht. Dat uitstralen is een erg grote troef en een uitstekende manier om aan klantenbinding te doen.

 

TRENDS EN INNOVATIES

De onderhoudsproducten volgen de schoenentrends. Sneakers en metallic zijn populair en krijgen dan ook specifieke onderhoudsproducten die de schoenen langer laten meegaan en er beter doen uitzien. Algemeen zijn er voor onderhoudsproducten trends naar ecologie en beleving toe.

Ecologische evoluties

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in onderhoudsproducten. Nieuwe generaties van reinigings- en beschermingsproducten komen voor uit recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van natuurlijke beschermende moleculen. Steeds meer producten zijn niet brandbaar, niet giftig en vrij van PFOA, PFOS en drijfgassen. Reinigingscrèmes zijn meer en meer op basis van natuurlijke wassen en oliën.

Presentatieconcepten

Ook is er meer en meer aandacht voor de presentatie van de producten in concepten. Een belangrijke troef om de klant te sensibiliseren en hun meteen het juiste product bij de juiste schoen te verkopen. De meeste leveranciers van onderhoudsproducten geven hieromtrent ook gratis opleidingen aan het verkooppersoneel.

Onderhoudsproducten voor schoenen evolueren meer en meer naar luxeverzorgingsproducten; de aanbieders besteden dan ook veel meer aandacht aan marketing

 

SPECIFIEK VOOR SNEAKERS

sneaker

De onderhoudsproducten voor sneakers vallen uiteen in verschillende categorieën.

Reinigen

Nu sneakers niet meer uit het modebeeld te denken zijn en zelfs onder chique kostuums worden gedragen, hebben ze uiteraard ook meer behoefte aan een grondige reiniging. Hiervoor zijn er speciale schuimen of shampoos op de markt. Sommige zijn universeel en geschikt voor leder, suède, nubuck en textiel. Andere beschikken over speciale stoffen die speciaal voor een bepaald materiaal geselecteerd zijn. Raad uw klanten af om sneakers in de wasmachine te wassen, het kan de schoenen ernstig beschadigen.

Verzorgen

Net als voor klassieke schoenen is het voor sneakers belangrijk om het materiaal zacht en soepel te houden. Dat geldt zeker voor lederen sneakers, maar ook voor sneakers in textiel zijn er sprays die bijvoorbeeld zorgen voor kleurstabiliteit.

Beschermen

Verder moeten ook sneakers uiteraard beschermd worden tegen vocht en vuil. Ook hier zijn er zowel universele als specifieke producten.

Ontgeuren

Omdat sneakers vaak gebruikt worden om te sporten, is het belangrijk om ze geurvrij te houden. Sommige sprays werken als deodorant, andere beschikken over een antibacteriële formule om de schoenen echt van geuren te vrijwaren.

 

MATERIALENCOMBINATIES

Een andere trend is het gebruik van goud, zilver en metallic in de materialen. Veelal zijn de schoenen van leder, met een speciale coating. Die coating kan erg kwetsbaar zijn; het is dus van groot belang om ze goed te beschermen met behulp van een speciale sprays. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen sprays bedoeld voor bescherming en sprays bedoeld voor verzorging. Deze laatste categorie bestaat in verschillende metallic kleuren, waaronder goud, zilver, brons en metallic grijs, die men nu veel in het modebeeld ziet.