naar top
Menu
Logo Print

ZAKENBAROMETER DECEMBER 2016 deel 2

UNANIMITEIT OVER KLEUREN EN MODELLEN

Zwart, cognac en bruin zijn de drie kleuren die voor zowel dames, heren als kinderen, het kleurpalet domineerden tijdens de voorbije maand december. De dames kochten 73% zwart en bruin. Bij de kinderen was dat 85% en bij de heren liep dat percentage zelfs op tot 86.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook qua modellen werden slechts drie types vermeld: boots/bottines, klassieke pumps/city, en uiteraard ook de niet meer weg te denken sport-casual/sneakermodellen. Meer dan 90% van de omzet in de traditionele schoendetailhandel werd in die modellen gerealiseerd. Opvallend is wel dat de hoge laarzen ook regelmatig in beeld komen. Deze modellen waren de voorbije seizoenen een beetje in de vergetelheid geraakt, maar blijkbaar is er opnieuw wat belangstelling van de consumenten. Ook in de nieuwe collecties die aangeboden worden voor de winter 2017-18 (tempus fugit!) wordt meer en meer aandacht besteed aan de hoge laars. Goed voor de handel, want men kan meer geld verdienen met de verkoop van een paar hoge laarzen dan met een paar teenslippers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opvallend is het feit dat in december de hakken iets hoger waren dan tijdens de voorafgaande maanden. Misschien heeft dat wat te maken met de Kerst en Nieuwjaar, waarbij een hoger hakje toch altijd wat feestelijker aandoet.