naar top
Menu
Logo Print
29/11/2017 - VEERLE BEIRNAERT

Kinderen willen een hip communiefeest met alles erop en eraan zowel outfit als schoenen moeten perfect zijn

Tradities trotseren de tand des tijds. In tijden van sociale media en levendige creativiteit zijn communiefeesten hipper dan ooit.

Kinderen willen een feest waarbij het hele plaatje klopt: decoratie, cupcakes, uitnodigingen, foto's ... En natuurlijk moet ook hun outfit bij het concept passen. Bijgevolg zien ze er allemaal pico bello uit, van kop tot teen.DE HELE FAMILIE

Het enthousiasme voor die gezellige familietraditie doet de middenstandseconomie op volle toeren draaien. De hele familie gaat spontaan op zoek naar een nieuwe outfit. Daarbij mag je de term familie zeer breed zien. Dat gaat van de kleine tot de grotere kring rond het 'feestvarkentje'. Van het eigen gezin tot grootouders, tantes, neefjes, nichtjes en vrienden.

MODEBEWUSTE MEISJES EN JONGENS

Het hele communiegebeuren heeft een coole uitstraling gekregen en die 'coolheid' vind je terug in de schoenen.

Meisjes

Meisjes gaan voluit voor sandalen, loafers en sneakers. Of het nu gaat om geklede schoenen of witte sneakers ... Er moet altijd een feestelijk detail in zitten, zoals glitters, edelsteentjes, opvallende veters, pins ... (pins zijn heel erg 2017). Meestal gaat het om één enkel detail: het blijft dus strak en sober. Andere looks die hun (her)intrede doen in 2017, zijn vichyruitjes (in rood, roze en blauw) en een metallic look (in vrij felle kleurtjes en met spiegeleffect).Ballerina's waren tot 2015 echte toppers in de feestmode, maar in de lente van 2016 waren ze al een stuk minder populair. Vanaf 2017 zullen ze stilaan van de markt verdwijnen.

Jongens

Verder zien we in de jongenscollectie heel veel stoere sneakers: de stevige pasvorm en vrolijke kleuren passen uitstekend bij een casual communieoutfit. Voor jo

ngens die strak in het pak zitten, blijven er ook veterschoenen verkrijgbaar (type Derby). En gelukkig zijn er ook varianten tussen chique en casual in, zoals Vans.

Materiaalmixes

Een andere duidelijke trend voor 2017 zijn schoenen waarbij twee materialen worden gecombineerd: twee types leder (zoals glad leder en nubuck) ofwel leder met textiel of raffia. Ook soepele ledersoorten (zoals het delicatelamsleder) zullen het goed doen in 2017, ook voor jongensschoenen.Doorsneebudget voor communieschoenen: 95-150 euro

CHIC! EEN COMPLETE OUTFIT …

In een 'concept store' wordt het volledige plaatje op één locatie samengesteld. Daarbij wordt elke communicant persoonlijk geholpen: zo'n privéstylingsessie neemt minstens een halfuur in beslag.Een outfit creëren? Over smaak en kleur is er geen discussie mogelijk. Wil je graag een casual look? Of liever keurig en afgeborsteld? Je kunt erg ver gaan in je eigen stijl of smaak. Zo bestaan er manchetknopen met grappige figuurtjes voor jongens en juwelen met Swarovski steentjes voor meisjes.


Meisjes

Op de meisjesafdeling merk je een subtiele harmonie tussen outfit en schoenen, met kleuren of materialen die terugkomen ... bijvoorbeeld: gouden sandaaltjes bij een witte jurk met gouden pareltjes. Voor een woweffect gaan meisjes dan verder op zoek naar een handtas. Die tasjes zijn jammer genoeg moeilijk te vinden in het middensegment. Dat is misschien wel een 'hiaat' op de markt: creatieve ondernemers kunnen daarop inspelen ... Duurdere merken hebben wel een ruim aanbod van feestelijke tasjes (bijvoorbeeld Charlie en Diamante Blu, vanaf 80 euro).

Jongens

Jongens pimpen hun outfit met schoenen in knalkleuren. Felle accenten geven een speelse toets aan een donkerblauw of ecru pak. Modieuze kwajongens zullen in 2017 scoren met kleurrijke accessoires zoals een rood strikje, een rode ceintuur én rode schoenen. Ook de vrij klassieke jongensschoenen (zoals suède vetermodellen) bestaan in pittige tinten, ideaal voor leuke contrasten in de outfits!Het grootste assortiment van communieschoenen vinden we in de gespecialiseerde kinderschoenenwinkels. Het is een must om de communieoutfit aan te trekken om schoenen te kiezen. Wie online communieschoenen koopt, loopt heel wat advies mis. Gelukkig heeft de klant dat ook begrepen, want communieschoenen worden nauwelijks online besteld.

Zesjarigen

Op hun eerste communie dragen zesjarigen zeer feestelijke outfits. De ouders vinden het best oké dat die kleren en schoenen maar één dag gedragen worden. Perfectie voor één dag, dat kan best, want het is een unieke gebeurtenis.

Twaalfjarigen

Twaalfjarigen gaan vastberaden voor een modieuze stijl die aansluit bij hippe, jeugdige kleding die evengoed voor volwassenen bestemd is. Dat maakt dat zowel jongens als meisjes voor hun vormsel vaak sneakers kiezen (die ze verder blijven doordragen). Bij meisjes zijn ook laarsjes in trek.

Lentefeest

Lentefeestkleding verschilt niet zo erg van communiekleding. Bij een lentefeest wordt er misschien iets vaker voor gedurfde kleuren gekozen. Dat komt dan terug in de schoenen: die mogen iets stoerder en vrolijker zijn.