naar top
Menu
Logo Print

COMFORT EN OPVALLENDE PRINTS ZIJN TRENDING BIJ PANTY'S

Ook functionele modellen kregen een update

Panty's in zachte, geraffineerde materialen, met bijzondere zijnaden, geometrische prints of glanzende lurexdetails zijn volgend winterseizoen hot. Ook functionele modellen, zoals zwangerschaps- en compressiepanty's kregen een update. Bovendien kent de sok een grote revival. Caleidoscopische bedrukkingen en felle kleuren maken van de ordinaire kous een echte eyecatcher.

TRENDS

Opvallende panty's en kousen zijn aan een stevige opmars bezig. Bovendien zal de tendens volgens trendwatchers de volgende seizoenen nog meer toenemen. Kniekousen in pumps, korte kousjes in sandalen of gemismatchte sokken, alles kan, zolang er maar een statement wordt gemaakt. Panty's en sokken zijn dan ook een budgetvriendelijke manier om een look extra cachet te geven.

Zijdezachte materialen

Naast de klassiekers onder de stoffen, zoals katoen, nylon, lurex en wol, verschijnen het volgende herfst-/winterseizoen ook bijzondere materialen ten tonele. Natuurlijke vezels van topkwaliteit, zoals kasjmier en zijde, worden verwerkt in beenmode die draagcomfort biedt.

De zachte, warme en luxueuze stoffen passen dan ook volledig in de huidige hang naar comfort.

Kostbare kleuren

Het kleurenpalet voor de panty's bestaat volgend winterseizoen uit rijke juweeltinten, denk maar aan amethistpaars, robijnrood, saffierblauw en malachietgroen. Ook vele blauwtinten maken hun opwachting.

Er wordt gespeeld met het contrast tussen transparantie en weelderigheid, en met geometrie om de dagelijkse panty dynamischer te maken.

Verfijnde finish

Ook de afwerking van panty's wordt het komende winterseizoen belangrijk. Zo zijn bloemen alomtegenwoordig: van gekleurde, geborduurde bloemen op panty's tot weelderige, florale boorden aan stay-ups. Er wordt geëxperimenteerd met lurexaccenten en een metallic glans op elastische afwerkingen, maar de glans wordt vooral gereserveerd als accent. Daarnaast werkt men met jacquard en geweven stoffen en optische naden aan de zij- en achterkant van het been. Tijdens de feestdagen zorgen stras en pailletten voor een elegante toets.

FUNCTIONELE KOUSEN

Zwangerschapspanty's

Interessant zijn de panty's voor toekomstige mama's met bovenaan een brede elastische boord die niet knelt, uitgevoerd in zachte materialen om een optimale pasvorm te verzekeren. Het rekbare buikdeel volgt de evolutie van de buik, zodat de panty de hele zwangerschap door kan worden gedragen.

Compressiepanty's

Daarnaast worden de compressiepanty's nog lichter en fijner, zodat ze haast niet te onderscheiden zijn van een gewone panty zonder drukeffect.

Deze panty's zorgen voor een verbetering van de bloed- en vochtafvoer, waardoor zwellingen in de voeten en enkels verminderd of zelfs voorkomen worden.

DE STATEMENTSOK

Terwijl de sok vroeger een alledaags accessoire was, kennen sokken de komende seizoenen een metamorfose naar een hip item, waarmee men een persoonlijk modestatement neerzet. Het succes van de sok leidt ertoe dat kousen als cadeautje onder de kerstboom van een inspiratieloze klassieker ge├╝pgraded zijn naar een fashionable geschenk.

Gentleman vs. Casual

Bij de heren zijn geklede sokken in fijne, classy materialen, voorzien van een zachte glans, een must voor de hedendaagse gentleman. Deze kousen komen vaak iets hoger op het been en sluiten naadloos aan bij een zakelijke outfit. Voor de durvers onder de mannen zijn er kousen met allerhande opvallende bedrukkingen, van psychedelische prints tot geometrische motieven en caleidoscopische kleuren.

Winterse pastels met een sportief kantje

Bij de dames zorgen pastels voor een vrouwelijke toets en worden ze gemengd met sombere, intense winterkleuren. Ook de athleisuretrend blijft doorzetten, waardoor er bij vele fabrikanten sokken met een sportievere look in de collectie zitten.

WINSTMARGES

De winstmarges die men kan halen op panty's en kousen, bedragen tussen de 2,2 en 2,5. Om een optimale positionering te garanderen, plaatst men sokken en panty's het best direct naast de toonbank, of enkele meters na de ingangsdeur, aan de rechterkant. De modale consument heeft de neiging om na het binnenkomen in de winkel naar rechts te kijken.

Met dank aan Burlington, Falke, Promostyl en Wolford