naar top
Menu
Logo Print
29/11/2017 - BARBARA DAENINCK

Bescherming tegen vocht kan noodzakelijk zijn: het ideale product voor een extra verkoop

Het Belgische weer laat zich kenmerken door regenachtige dagen. Niet elke klant is er zich echter van bewust hoe slecht regenwater voor zijn schoenen is. Wijs hem daarom op de onderhoudsproducten die hij zeker nodig heeft, met de juiste gebruiksaanwijzing. Sprays, oliën en ledervet genoeg om elk type materiaal te beschermen. Zodra klanten de meerwaarde zien van een kwalitatieve, vochtwerende spray, zijn ze verkocht en blijven ze die gebruiken

MULTIFUNCTIONEEL

Tegenwoordig heb je met één spray genoeg om al je schoenen én jassen te beschermen. Met eenzelfde spray kan zowel textiel, glanzend leer als het moeilijke suède waterdicht gemaakt worden. Aangezien er tegenwoordig zo veel verschillende materialen zijn voor schoenen denk maar aan wollen of bonten details lijkt het voor klanten misschien moeilijk zulke schoenen te onderhouden. Niets is minder waar, want de meest courante sprays zijn er voor elk type materiaal. Hoofdzaak is dat de warmte nog uit de schoen kan verdampen, maar dat de regendruppels niet naar binnen kunnen, dankzij een beschermende laag.

MINDER WERK MET DE NIEUWSTE PRODUCTEN

Om de zes dagen

Uiteraard is er wel een verschil tussen de verschillende impregneerproducten. Zo moet je de producten die al een tijdje op de markt zijn geregeld aanbrengen. We spreken van één op de zes of zeven regendagen opnieuw sprayen.

Om de twee weken

De meest recente reinigingsproducten moeten maar om de veertien dagen aangebracht worden. De Collonil Carbon Pro bijvoorbeeld, die als een spray-on-membraan werkt (en een wat langere droogtijd vraagt), zorgt voor polyvalente bescherming zonder dat het materiaal inboet aan ademend vermogen. Ook Bama biedt tot vijftien dagen extra bescherming met de Power Protector, langdurige bescherming tegen water, sneeuw en zout. Woly brengt deze zomer een nieuw waterbeschermend product uit, waardoor er ook maar om de vijftien dagen gesprayd hoeft te worden tegen vuiligheid en nattigheid.

Zodra klanten de meerwaarde zien van een kwalitatieve, vochtwerende spray, zijn ze verkocht en blijven ze die gebruiken

BESCHERMEN + VOEDEN

Regen zorgt er niet alleen voor dat schoenen niet meer kunnen ademen, maar het zout in regen of sneeuw kan eveneens voor lelijke witte kringen op het leer zorgen.

Ledervet

Dan is het aangewezen ledervet te gebruiken: dat beschermt niet alleen tegen de regen, maar voedt het leer ook. Een klassieker die het nog steeds goed doet, is wolvet of lanoline, dat de regen niet zal doorlaten. Het wordt uit wol gehaald door het te wassen, en vervolgens het water te laten verdampen.

Olie

Voor gewaxte of geoliede leren schoenen (en jassen), bestaan er beschermende oliën die het leer ook voeden en soepel houden. In die beschermende olie kan ook natuurlijke olijfolie of rozenolie zitten, voor extra soepelheid.

TIPS

  • Schoenen eerst waterdicht maken voor die te dragen: meerdere keren spuiten en tijd geven om te drogen.
  • Worden de schoenen toch al gedragen, dan eerst reinigen vooraleer de beschermlaag aan te brengen.
  • Worden de schoenen toch al nat voor ze beschermd zijn, niet bij warmtebron zetten. Wel krantenpapier insteken, zodat het vocht opgenomen wordt.
  • Verkoop niet eender welke spray, maar de meest kwalitatieve. Dezelfde uitleg om te geven met een hogere winstmarge.
  • Voor veel gebruikte wandelschoenen, biedt ledervet nog steeds de beste bescherming.