naar top
Menu
Logo Print

GEPERSONALISEERDE DRAAGTASSEN IDEAAL ALS MARKETINGTOOL

Zorg voor herkenning in de winkelstraten

Een gepersonaliseerde draagtas is een troef: niet enkel biedt die veel voordelen op het vlak van reclame, het is ook een hebbeding dat kan worden bewaard en hergebruikt. Zowel wegwerp- als herbruikbare tassen kunnen worden bedrukt, en er is een brede keuze aan kleuren en druktechnieken. De prijs is dan ook afhankelijk van hoe ver je hierin wil gaan. 

DRAAGTASSEN ALS RECLAMETOOL

Draagtassen zijn voor de kleinhandel niet alleen belangrijk als service naar de klanten toe, ze zijn ook een reclamedrager die zorgt voor mobiele zichtbaarheid van hun zaak in de winkelstraten. Een gepersonaliseerde draagtas is immers een reclamedrager die naar buiten gaat en daar een tweede leven leidt.

Voordelen van draagtassen op vlak van reclame

Klanten worden overrompeld met folders, kranten en tijdschriften die meestal de dag zelf nog in de papiermand belanden. Draagtassen zijn een aanzienlijk langer leven beschoren en zorgen voor herkenning in de winkelstraten. Klanten worden maar al te graag met een draagtas van uw zaak op straat gezien. Hierbij is het belangrijk dat de kleuren van de draagtas uniform zijn met die van de zaak.

SOORTEN DRAAGTASSEN

Draagtassen zijn in te delen in twee categorieën: wegwerp en herbruikbaar. Meestal wordt de tas bedrukt met de naam of het logo van de zaak erop. Dit geldt voor zowel de duurdere als de goedkopere draagtassen.

Wegwerp

Papieren en plastic draagtassen zijn uiteraard goedkoper. Deze zijn geschikt voor kleinere aankopen van klanten. Luxe papieren tassen hebben het voordeel dat die volledig in de gewenste kleuren kunnen worden gemaakt, het nadeel is dan weer dat het wegwerpmateriaal is. Plastic verdwijnt stilaan omdat het moeilijk recycleerbaar is en de overheid het gebruik ervan aan banden legt. Plastic draagtassen die afbreekbaar zijn, zouden hier een oplossing voor kunnen zijn.

Herbruikbaar

Herbruikbare tassen vormen de meest ecologische optie. De meest frequente materialen zijn jute, woven en de dikkere materialen. Woven draagtassen met een luxe uitstraling zijn steeds belangrijker geworden voor de betere kleinhandelaar. Ze zijn echter iets beperkter qua kleur en opdrukmogelijkheden dan de papieren tassen. De strakke stijl past in het imago van een geschenkdraagtas en het materiaal is veel duurzamer. Om volledig de ecologische toer op te gaan, kan er in de toekomst worden gefocust op producten op natuurlijke basis. Ecologisch gewonnen materialen zoals stro of jute zijn sterk genoeg om als draagtas te dienen. De markt is hier evenwel nog niet klaar voor en het zal duurder zijn, maar de behoefte wordt wel gecreëerd.

Prijsverschillen

 

De prijsverschillen tussen de herbruikbare en wegwerpdraagtassen zijn minder groot, maar vanuit de kleinhandel vergroot de vraag naar mooiere en sterkere papieren of woven draagtassen. Plastic draagtassen blijven steeds het goedkoopst maar door tussenkomst van de overheid wordt hiervoor minder geopteerd. De prijs hangt doorgaans ook af van de aantallen, formaten en afwerking.

 

 

PERSONALISATIE

Vanaf 500 tot 1.000 stuks kunnen draagtassen worden gepersonaliseerd. De kostprijs is afhankelijk van materiaalkeuze, formaat en afwerking. Deze schommelt doorgaans tussen 1 en 3 euro per stuk. Extra's kosten meer.Voor het prijsverschil hoeft u het niet te laten om de vele mogelijkheden te benutten.

Er kan worden gevarieerd in druk, foto, dubbele bodem, laminaat. U neemt beter een mooie draagtas conform zijn branding in plaats van iets goedkoops dat niet voldoende uitstraling geeft. De drukmethode kan flexo-, zeef, offset- en warmdruk zijn, maar flexodruk is de goedkoopste. De fabrikant zal u het juiste advies geven volgens de gewenste bedrukking.

VOORRAAD

De voorraad is steeds persoonlijk volgens de grootte van de zaak, maar met 1.000 stuks komen de meeste handelaars zeker de zomer door. 

OVERHEID WIL PLASTIC TASSEN VOOR EENMALIG GEBRUIK WEREN

In Nederland is er al een verbod op plastic zakjes in winkels, en Wallonië zal het binnenkort ook invoeren. Vlaanderen is ook voorstander, hoewel men het verbod op Belgisch niveau en in overleg met de gewesten wil aanpakken. Hoewel een plastic draagtas goedkoper is dan een papieren of woven draagtas, heeft die veel minder uitstraling. Bioplastic of bioafbreekbare zakjes zouden een optie kunnen zijn, maar de overheid maant aan tot voorzichtigheid aangezien sommige heel makkelijk worden afgebroken in het milieu, terwijl dat voor anderen niet het geval is.

PRIJZEN

  • Plastic draagtas flexodruk en 1 kleur: 0,15 tot 0,25 euro per stuk.
  • Papieren tas offsetdruk en geplastificeerd: 0,50 tot 1,20 euro per stuk.
  • Non-woven tas met zeefdruk: 0,50 tot 1,20 euro per stuk.
  • Papieren draagtas flexodruk: 0,15 tot 0,50 euro per stuk.

De prijs kan variëren naargelang van de specifieke wensen.