naar top
Menu
Logo Print
25/09/2019 - MICAM

SEPTEMBEREDITIE MICAM SLUIT AF OP POSITIEVE NOOT

Maar liefst 44.076 bezoekers van over de hele wereld waren aanwezig

De 88e editie van MICAM ging van 15 tot 18 september door in Rho Fiera Milaan. Maar liefst 44.076 bezoekers waren aanwezig, goed voor een stijging van 0.94% in vergelijking met februari 2019, waarvan 60% uit het buitenland kwam. Zij konden er kennis maken met een waaier aan uiteenzettingen voor de aankomende lente/zomercollectie door 1303 exposanten en bedrijven.

Micam Milano 2019

MICAM VIERT 50 JAAR

MICAM 88 vierde tijdens het weekend haar verjaardag – precies 50 jaar geleden ging de eerste editie van de vakbeurs door. Dit markeert een symbolisch moment aangezien de branche op een keerpunt staat – zowel op vlak van productieprocessen als de manier waarop de consument schoenen ziet. Bovendien was dit de eerste editie onder de vleugels van het nieuwe hoofd Siro Badon. “Vakbeurzen bieden nog steeds heel wat kansen voor bedrijven om zaken te doen. Als we de resultaten zien van afgelopen editie, kunnen we met trots zeggen dat MICAM nog steeds ‘s werelds grootste schoenenvakbeurs ter wereld is”, aldus Siro Badon.

Micam Milano 2019Micam Milano 2019

Micam Milano 2019HOOGTEPUNTEN

PLAYERS DISTRICT

Hoewel er opnieuw veel te ontdekken viel tijdens deze editie, was het de nieuwe expositieruimte PLAYERS DISTRICT die heel wat aandacht van de bezoekers genereerde. Deze nieuwe ruimte werd ontwikkeld om bezoekers te laten kennis maken met de resem aan sport- en outdoorschoenen, een segment dat steeds meer aandacht krijgt van zowel de verkoper als de consument en dat van ontwerpers en fabrikanten voortdurend vraagt te innoveren in technologie en research. Er vielen in deze ruimte ook een aantal interessante events te beleven waaronder de MICAM Trophy. De PLAYERS DISTRICT zal nog verder ontwikkeld en uitgebreid worden voor de eerstvolgende editie van februari.

It’s Shoe Time

De It’s Shoe time expositie in het Fashion Square was eveneens een groot succes. Deze ruimte, waar bezoekers een reis doorheen de tijd konden maken, werd speciaal ingericht om de 50e verjaardag van de vakbeurs te vieren. Met virtual reality konden bezoekers doorheen de tijd zien hoe de stijl van de schoenenmode doorheen de jaren is veranderd en geëvolueerd – van de jaren 70 tot vandaag.

De volgende MICAM-editie zal doorgaan van 16 tot 19 februari 2020. Daar kunt u kennis maken met de herfst/wintercollecties voor 2020-2021.