naar top
Menu
Logo Print
23/09/2019 - MELISSA HIMPE

5 TRENDS GESPOT OP WALK & MATCH

SS20 haalt inspiratie uit exotische oorden

Walk & Match vond van zondag 8 tot dinsdag 10 september plaats in Trade Mart Brussels. Tijdens dit event kreeg u de kans kennis te maken met de S/S-collectie 2020 van meer dan 600 merken. Naast de merken die het hele jaar door te ontdekken zijn op Trade Mart, waren daarbovenop ook nog voornamelijk Spaanse en Italiaanse merken van gastexposanten te ontdekken. Opvallend waren de felle kleuren en exotische prints die terugkomen bij heel wat merken. Maar ook de sneaker en meer bepaald de ugly sneakertrend verdwijnt nog niet van het toneel – integendeel, ze zijn nog uglier dan ooit tevoren.

1 SAFARI

Opvallend op Walk & Match is hoeveel merken hun inspiratie halen uit exotische oorden zoals Namibië. De safaritrend komt zowat bij elk merk terug en zal de boventoon voeren in een heleboel aankomende collecties. Typerend zijn de nude-, khaki- en camelkleuren en aardetinten met hier en daar een exotisch detail zoals luipaardprint. Maar ook cowboyboots en enkellaarsjes worden graag gecombineerd met lange zwierige rokken door de fashionista’s die een bohemien look nastreven.

Safari trend bohémien nude camel tamaris e(x)it gabor shoes

2 UGLY SNEAKERS

Sneakers in het algemeen blijven de trend aanhouden, zowel casual in combinatie met een jeansbroek als opgekleed onder een avondjurk. Ook de ugly sneaker blijft populair, alleen worden ze komend seizoen nog kleurrijker, groter en uglier. Neon in combinatie met metallic- en luipaarddetails boven op een dikke zool zien we op Trade Mart als de standaard.

Shoes Walk & Match Trade Mart trends Ugly Sneaker dad sneaker Osey Calvin Klein Regina Schrecker

3 NEON EN FELLE KLEUREN

Aansluitend daarbij worden er op Trade Mart ook opvallend veel felle kleuren gespot. Voor schoenen die niet onder de safaritrend vallen, moeten neutrale kleuren plaatsmaken voor speelsere tinten. Neon in het bijzonder komt terug bij meerdere merken en collecties als accentkleur. Maar ook een volledige pump in neon zorgt voor een pop of colour bij eender welke outfit.

Shoes Walk & Match Trade Mart trends Ugly Sneaker dad sneaker Tamaris KANNA Floris van Bommel

4 PLATEAUZOLEN EN BLOKHAKKEN

Waar we met de ugly sneakers terugkeren naar het jaar 2000, reizen we met de plateauzool terug in de tijd naar de jaren 80. Ontwerpers halen al langer hun inspiratie uit dit decadente decennium, maar ook aankomend jaar zal de plateauzool niet weg te slaan zijn uit het straatbeeld. Ook blokhakken worden steeds populairder en brengen opnieuw een nostalgisch tintje met zich mee. Beide hakken zijn bovendien heel geliefd door de Belgische vrouwen vanwege de elegantie die de schoenen uitstralen en het comfort dat de hak biedt voor de voeten.

Shoes Walk & Match Trade Mart trends Ugly Sneaker dad sneaker PierFrancesco Vincenti E(x)it

vierkante neuzen5 VIERKANTE NEUZEN

Jarenlang hield de trend van puntneuzen en spitse schoenen aan en hoewel deze stijl tijdloos blijft, zien we op Trade Mart steeds meer schoenen met een vierkante of stompe neus – van sandalen over laarsjes tot veterschoenen. Deze trend werd van onder het stof gehaald en wie nog een paar uit de jaren 90 heeft liggen, kan die vanaf nu zonder schroom weer dragen. Bovendien garanderen vierkante neuzen veel meer ruimte voor de tenen dan spitse schoenen, waardoor ze een pak comfortabeler zitten.

 

 Shoes Walk & Match Trade Mart trends Ugly Sneaker dad sneaker Elvio Zanos Osey