naar top
Menu
Logo Print
10/09/2019 - RENÉ BROEKAERT

ZAKENBAROMETER AUGUSTUS 2019: DEEL 2

ZOMERSE MODELLEN EN KLEUREN

De weersomstandigheden in acht genomen, is het duidelijk dat er tijdens de voorbije maand augustus hoofdzakelijk zomerartikelen werden verkocht. Wit, zilver, beige, naturel, nude, pastels en blauw waren bij de dames samen goed voor drie paar op vier. Merkwaardig is wel dat ook zwart goed was voor een kwart van de verkopen. De heren houden het altijd bij de meer klassieke kleuren met bruin, cognac, zwart en naturel als belangrijkste tinten.

Ook de modellen stralen zomer uit: bij de dames 29% sandalen en slippers en 39% de onvermijdelijke sneakers, tegenover slechts 16% pumps en 10% booties en korte laarsjes. De heren kiezen ook voor 60% zomermodellen. Zelfs sandalen voor de mannen gaan nog de deur uit. De kinderen kopen blijkbaar toch nog deels in functie van het nieuwe schooljaar: stevige stappers en klassieke sneakers blijven het goed doen.

HERFST-WINTERLEVERINGEN

Over het algemeen zijn er geen bijzondere opmerkingen over de leveringen van het nieuwe herfst-winterseizoen. De meeste winkeliers vinden het belangrijk dat de nieuwe collectie op het afgesproken moment wordt aangeleverd. Typisch modecollecties mogen al zeer vroeg in de winkel staan. Er zijn altijd fashionista’s die er als eersten bij willen zijn om zeker het juiste model in de juiste kleur en maat niet te missen. Klassieke en comfortcollecties mogen dan wel wat later aankomen. De kopers van dit soort artikelen wachten meestal in functie van de weersomstandigheden om zich een nieuwe outfit aan te schaffen.