naar top
Menu
Logo Print
18/09/2018 - RENÉ BROEKAERT

kleuren herenschoenen

ZAKENBAROMETER AUGUSTUS 2018: DEEL 3

BREED KLEURENPALET

Niet alleen voor de dames, maar ook voor de heren verbreedt het kleurenpalet. Merkwaardige vaststelling: zwart verliest sterk aan impact: bij de dames slechts 11%, bij de heren 18% en bij de kinderen nog 10%. Een collega stelt dan ook vast dat de meeste schoenetalages er veel te somber uitzien. “Naar mijn mening te veel zwart in de etalages, die soms lijken op uitvaartcentra. Wat meer kleur zou wat meer belangstelling meebrengen", zo luidt het.

damesschoenenkleuren kinderschoenen

 

NAJAAR 2018

De overgrote meerderheid van de winkeliers is tevreden over de leveringen van de HW-collecties. Minder vertragingen, en vaker just in time leveringen zoals op de bestelbon werd gevraagd.

Wat de verkopen van september en oktober betreft, zullen we best acht weken afwachten alvorens conclusies te trekken. Immers, september 2017 was een supermaand, met de beste resultaten van de laatste decennia. Daartegenover was oktober 2017 een echte ramp. We zullen dus best eind oktober afwachten om degelijke conclusies te trekken uit de twee eerste 'echte' herfstmaanden, in de hoop om toch dit jaar met minstens een status quo ten opzichte van vorig jaar te kunnen afsluiten.

EN DE E-COMMERCE?

De plannen van Zalando

In de krant 'De Tijd' van zaterdag 8 september stond een interview met David Schneider, CEO en oprichter van Zalando. “In 2020 willen we via ons platform dubbel zoveel verkopen als in 2017", zegt de man die de webwinkel tien jaar geleden uit het niets oprichtte in Berlijn. Over drie jaar moet er voor 10 miljard euro aan producten worden verkocht … Niet alleen schoenen en kleding, maar ook beautyproducten zullen in de toekomst worden aangeboden, een aanval op parfum- en beautywinkels zoals ICI Paris XL en Kruidvat … Zalando zette in de kledingsector een revolutie in gang … die lag aan de basis van de ondergang van modemerken als Mexx … Macintosh (Brantano) en de moeilijkheden voor ketens als o.a. Bristol (ex-Shoe Discount) …

“Ook voor 'kleine' Belgische spelers' zoals Schoenen Torfs is Zalando een interessante partner", aldus Schneider …

En Torfs?

In diezelfde krant 'De Tijd' van 12 september laat Wouter Torfs, CEO van de gelijknamige keten, opmerken “dat de opmars van de e-commerce zich laat voelen in de winkelstraten … eind augustus lag de winkelomzet 3,5% lager, maar dat wordt volledig gecompenseerd door de webshop, die het bijna 20% beter deed dan vorig jaar." Volgend jaar verwacht Torfs een half miljoen paar schoenen via de webshop te verkopen …

Het verhaal van het online shoppen begint nog maar…