naar top
Menu
Logo Print
18/09/2018 - RENÉ BROEKAERT

ZAKENBAROMETER AUGUSTUS 2018:

WISSELENDE RESULTATEN POSITIEF AFGEROND

De 'gemiddelde' verkoopresultaten van de voorbije maand zijn behoorlijk tot goed te noemen. Vorig jaar werd augustus positief afgesloten (+2,2%) en dit jaar lagen de resultaten van de achtste maand nog eens 3,1% hoger dan in 2017. Ook het aantal verkochte paren lag in augustus van dit jaar 4,1% hoger dan in augustus 2017.

We spreken van 'gemiddelde' resultaten, want de gerealiseerde cijfers in augustus waren allesbehalve eensluidend. De omzet schommelde van -12% tot +11% ten opzichte van vorig jaar, en ook het aantal verkochte paren was uiteenlopend (en dan werden de meest extreme cijfers nog niet in de statistieken opgenomen).

omzet schoenen

“De solden komen een maand te vroeg", zo opent de commentaar van een schoendetailhandelaar. Dat is natuurlijk een open deur instampen, want vrijwel iedereen is het erover eens dat de zomer eind juli niet voorbij is, en dat op 1 juli, bij de officiële start van de zomersolden, de echt warme dagen nog moeten komen. Hoe dan ook, deze toestand is onomkeerbaar en we moeten er ons bij neerleggen.

Zoals gezegd, was augustus een vrij warme en zonnige maand, en het verkoopbeeld is dan ook erg verschillend in functie van het aanbod in de etalages.omzet schoenen