naar top
Menu
Logo Print
15/05/2018 - RENÉ BROEKAERT

ZAKENBAROMETER APRIL 2018: DEEL 2

ZOMERMODELLEN EN KLEURENschoenenverkoop

In april 2018 bleef het aandeel van de dames in de schoenenverkoop stabiel ten opzichte van het jaar voordien (60-61%). Dit jaar waren de heren wat minder kooplustig dan vorig jaar (15,6% tegenover 19,6%).

Zoals eerder gemeld, kochten de consumenten meer zomermodellen. Zelfs de heren kochten voor 12% sandalen en mocassins, daar waar die modellen vorig jaar in april zelfs niet werden vermeld. Integendeel, toen werden in april nog bottines verkocht.

Het kleurenpalet van de verkochte damesschoenen vertoonde een sterke unanimiteit over geheel het land. Wit, blauw en beige/naturel waren goed voor bijna drie op de vier verkochte paren in april.

verkoop schoenenverkoop herenschoenenVerkoop damesschoenenverkoop kinderschoenen

KORTINGEN TIJDENS HET SEIZOEN

Het blijft een steeds weerkerend liedje: de klachten van de zelfstandige detailhandelaars over de kortingpolitiek van de filiaalzaken in de loop van het seizoen. Wie als zelfstandige winkelier het spelletje tracht mee te spelen, krijgt vaak het deksel op de neus en moet een deel van zijn geloofwaardigheid tegenover de consument inleveren.

In de loop van de maand april heeft een belangrijke groep schoenwinkeliers uit Limburg een actie op touw gezet om tegen die praktijken te reageren. In de editie van juli 2018 van Shoes Magazine brengen we een uitgebreid verslag over dit initiatief, samen met een aantal bespiegelingen over deze problematiek.