naar top
Menu
Logo Print
10/04/2018 - RENÉ BROEKAERT

ZAKENBAROMETER MAART 2018: DEEL 3

inkopen herfst-winter 2018-19

VOORZICHTIG INKOPEN VOOR DE WINTER 2018-19

Met de verkopen van de voorbije maanden in het achterhoofd hebben de meeste winkeliers hun inkopen voor de volgende herfst-winter 2018-19 enigszins voorzichtigjes aangepakt.

Gemiddeld werd er zo'n 8% minder op de bestelbon geschreven dan vorig jaar bij de start van het inkoopseizoen. Liever nog wat reserve aanhouden. Als de verkopen volgende herfst-winter toch zouden meevallen, is er nog altijd wel mogelijkheid om bij te bestellen of te reassorteren.

Het prijsniveau van de inkopen blijft grotendeels status quo en de overgrote meerderheid van de detailhandelaars blijft trouw aan de bestaande leveranciers. 88,2% van de bestellingen gebeurt bij dezelfde merken als vorig jaar. Slechts een goede 10% wordt aan nieuwe collecties toevertrouwd.

inkopen herfst-winter 2018-19inkopen herfst-winter 2018-19

 

NIEUWE TENDENSEN

Een lezer schrijft de minder goede zakengang van de laatste maanden/seizoenen ook toe aan het feit dat er onvoldoende vernieuwing gebracht wordt in de collecties. “Het is tijd voor nieuwe modetendensen, nieuwe stijlen en kleuren. Als een automodel over zijn hoogtepunt heen is, brengt men iets nieuws. Dat moet ook in de schoenenbranche gebeuren."

En laten we besluiten met het verhaal van Pandora's doos uit de Griekse mythologie: als de zaken overal slecht gaan, rest ons in ieder geval nog de hoop!