naar top
Menu
Logo Print
17/06/2019 - RENÉ BROEKAERT

ZAKENBAROMETER MEI 2019- DEEL 3

KOOP IN EIGEN LAND

webshop

De organisaties van zelfstandigen, zoals het Nationaal Syndicaat van Zelfstandigen, het Union des Classes Moyennes en UNIZO hebben blijkbaar veel tijd nodig gehad om het te begrijpen: begin juni krijgen we via de media oproepen om “in eigen land te kopen, en niet via websites, die meestal uit het buitenland worden beheerd, en waarvan de winsten ook naar het buitenland vloeien.”

Nog niet zo lang geleden klopte Kris Peeters, Minister van Werk, Economie en consumentenzaken, zich op de borst omdat hij een reuze deal had gesloten met Amazon.com, die een vestiging in Luik zou openen. Volgens de minister zou de komst van Alibaba goed nieuws zijn voor ons land in het algemeen en voor de werkgelegenheid en economische ontwikkeling van de luchthaven van Luik in het bijzonder. “We hebben hen kunnen overtuigen van het fiscaal gunstige klimaat in ons land en van de kwaliteit van onze werknemers. Dankzij deze belangrijke investering van een wereldspeler op het vlak van e-commerce zetten we België op de kaart van de veelbelovende en groeiende digitale economie en zorgen we voor extra jobs in de nabije toekomst”, zo verklaarde de eerste minister aan Belga.

Minister Kris Peeters was van 1991 tot 2004 achtereenvolgens directeur, Secretaris-Generaal en Gedelegeerd bestuurder van Unizo. Over het aantal jobs dat in de zelfstandige detailhandel verloren gaat en is gegaan, wordt niet gesproken.