naar top
Menu
Logo Print

Handelaars pakken uit met forse kortingen

Zo hopen ze de matige voorjaarsverkoop goed te maken
magazine

De zomersolden worden afgetrapt met stevige kortingen van -30 tot -50%. Tijdens het voorjaarsseizoen daalde de verkoop bij grote kledingketens volgens Comeos met 3,8% tegenover het jaar daarvoor. De zelfstandige handelaars verkochten volgens Mode Unie in totaal 4,7% minder. En ook de online verkoop deed het niet denderend. “De handelaars hebben nog veel stock over en er is nog keuze te over aan echte zomerkledij, mid season stuks, jassen, heren- en kinderkleding die tegen mooie kortingen worden aangeboden”, verklaart Kathy Bergen, Sector Manager Fashion bij Comeos.
Een belangrijke factor bij de verkoop is het weer. Zo steeg de verkoop van zomeritems afgelopen week door het warme weer. “Consumenten krijgen zin om echte hoogzomeritems te kopen”, verduidelijkt directeur van Mode Unie Solde Delanghe. Te warm weer is dan ook weer niet goed, zo zag Mode Unie op dagen waar het kwik boven 30 graden kwam, wel een daling in de verkoop.
Toch blijft Mode Unie positief. “Het gematigd warme weer zorgt alvast voor een goede start van de zomersolden. We zien dat dat er zowel in steden als buiten de stadskern heel wat volk op de been is”, vertelt Isolde Delanghe. “De verwachtingen voor het verdere verloop van de komende periode zijn dan ook positief. Het blijft gematigd warm in het hele land, de vakantie is gestart en consumenten komen met zin om te shoppen naar de winkels.”

CM_DAMESSCHOENEN

CM_DAMESSCHOENEN

+3250240404
+3250240445