naar top
Menu
Logo Print

Bristol sluit twintig winkels

Met zestig jobs op de helling
magazine

In het kader van een herstructurering beslist de Limburgse holding Euro Shoe Group om twintig Bristol-winkels te sluiten. In een interview met De Tijd geeft de familie Vanaudenhove – sinds een half jaar weer zelf aan de top bij de onderneming – toe dat de groep verlieslatend is. Sinds het ontslag van topman Kurt Moons moet de familie het bedrijf, met Bristol, Shoe Discount en tot voor kort Avance, immers weer zelf op de rails zien te krijgen.

De winkels van de groep zijn al een aantal jaren verlieslatend, maar vorig jaar zat de volledige holding in rode cijfers. Euro Shoe Group plant daarom nu twintig winkels in België en Nederland te sluiten, waarbij zestig medewerkers hun job dreigen te verliezen. Over welke winkels het concreet gaat, is nog niet geweten.

Verder wil de groep snel groeien op het vlak van e-commerce om ook daar extra jobs te creëren. “We willen in de komende vijf, zes jaar toch zeker naar minstens 10 procent onlineomzet”, luidt het in De Tijd. Er wordt momenteel marktonderzoek gevoerd naar welk type klant bij Bristol en Shoe Discount koopt en welke strategie de schoenengroep daarbij het best aanneemt.

Ondertussen wordt er in het najaar ook weer gestart met de ombouw van de Waalse Shoe Discount-vestigingen naar Bristol. In Vlaanderen en Nederland is die transformatie al compleet, maar nu gaat de verdere ombouw aan een lagere snelheid. Tegen eind 2019 moet 90 procent van de winkels een upgrade hebben gekregen.

CM_DAMESSCHOENEN

CM_DAMESSCHOENEN

+3250240404
+3250240445