naar top
Menu
Logo Print

Eerste soldendag kende succes

Mede dankzij het goede weer
magazine

Zaterdag 30 juni startten de zomersolden. Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en UNIZO peilden naar de start van de verkoop op deze eerste soldendag bij de zelfstandige modedetaillist. Mede dankzij het weer zijn de zomerkoopjes goed uit de starblokken geschoten.

Vooral in de voormiddag hadden veel winkels een grote toestroom. De extreme hitte deed dat echter vanaf de middag wat achteruitgaan. "Mooi weer zorgt meestal voor een goede start van de zomersolden, maar bij heel goed weer, zoals vandaag, kiezen veel mensen ervoor om een uitstap te maken of de hitte te mijden. Toch merken onze winkeliers een mooie interesse in de zomerkoopjes. Echte zomeritems zijn sterk in trek", laat Chiel Sterckx van Mode Unie weten.

Die goede verkoop in de voormiddag is gunstig gebleken voor de winkeliers. Ze sluiten af met een status quo ten opzichte van vorig jaar. "De consument koopt de laatste jaren, ook tijdens de solden, heel gericht", zegt Sterckx. "Hij gaat daarbij op zoek naar basisstukken om zijn garderobe verder aan te vullen. Vandaag werd er vooral jacht gemaakt op de typische zomerproducten door het zeer warme weer. Dit maakt dat het aantal verkochte stuks omhoog ging, maar qua omzet landden we op status quo ten opzichte van de eerste koopjesdag van vorig jaar."

De verwachtingen voor het verdere verloop van de dag zijn eveneens afhankelijk van het weer. De zelfstandige modedetaillisten startten gemiddeld met een korting van 30 procent.

SHOES MAGAZINE

SHOES MAGAZINE

+3250240404
+3250240445