naar top
Menu
Logo Print

Allison Vanderplancke nieuwe CEO Maniet

De vijfde generatie aan het hoofd van de schoenenketen
magazine

Allison Vanderplancke neemt de fakkel van haar vader over als CEO van Chaussures Maniet. Daarmee heeft ze de leiding over meer dan vierhonderd werknemers van de Waalse schoenenketen, wat van haar een van de jongste topvrouwen van het land maakt.

Allison is reeds vier jaar actief bij de onderneming. In 2016 werkte ze al een nieuwe interne strategie uit om de expansie van de ketens Maniet en Luxus te stimuleren, door het bedrijf meer draagkracht te geven. Als CEO zet ze die taak verder. “Ik wil de continuïteit garanderen, maar ondertussen de financiële prestaties van het bedrijf verbeteren”, luidt het bij Vanderplancke. De schoenenketen draaide vorig jaar een omzet van 67 miljoen euro.

Haar vader George blijft echter wel actief binnen het bedrijf, hij wordt verantwoordelijk voor de commerciële expansie van Luxus en Maniet. Ook de andere leden van het gezin blijven meedraaien. Pascale Maniet blijft algemeen directeur en inkoopverantwoordelijke voor de dames- en kindercollecties. Ook haar broer Arnaud en zus Amandine blijven werken binnen het bedrijf.

SHOES MAGAZINE

SHOES MAGAZINE

+3250240404
+3250240445