naar top
Menu
Logo Print

Italiaanse export 9,5 miljard euro waard in 2017

Het belang van export naar Rusland is afgenomen
magazine

De export van de Italiaanse schoenensector is afgelopen jaar alweer gestegen. Na een toename met 2,6 procent tegenover 2016, presteerde de export van Italiaanse schoenen in 2017 nog beter met een stijging van 3,4 procent. Volgens de meest recente gegevens van het Confindustria Fashion Study Centre (voor Assocalzaturifici) was de Italiaanse export meer dan 9,5 miljard euro waard, inclusief zowel afgewerkte schoenen als componenten (de export van 2016 bedroeg ongeveer 9,2 miljard euro). Het resultaat was vooral positief in het laatste kwartaal, toen de waarde van de uitvoer in de schoenensector na twee zwakkere kwartalen met 6,6% toenam. In de regio's Veneto (de best presterende regio qua export), Toscane en Apulië bedroeg de stijging meer dan 7%.

Vijf van de zeven belangrijkste regio's hebben een markt in de EU als belangrijkste afnemer: Frankrijk voor Veneto, Emilia Romagna, Apulië en Campanië en Duitsland voor Marche. Voor Toscane is de belangrijkste bestemming Zwitserland. Lombardije is de enige regio met een niet-Europese markt als belangrijkste partner (met de VS net voor Frankrijk). Het belang van Rusland is aanzienlijk afgenomen (hoewel het nog steeds de zesde grootste afzetmarkt voor Italiaanse export is), maar het was tot 2014 de belangrijkste afzetmarkt voor Marche en Emilia Romagna.

Veneto bleef in 2017 de belangrijkste regio voor de uitvoer naar de EU. Toscane was de belangrijkste regio voor de uitvoer naar de VS, Marche voor G.O.S. (ex-sovjet)staten en Lombardije voor het Midden-Oosten en het Verre Oosten.

Een uitgebreid verslag is te vinden via volgende link: http://www.assocalzaturifici.it/ancimain/doc.html?id=20132&lang=en.

SHOES MAGAZINE

SHOES MAGAZINE

+3250240404
+3250240445