naar top
Menu
Logo Print

FAMILIE GEURTS VIERT 40-JARIG BESTAAN EURAG SHOES

Eurag shoes versmelt concept gabor en lederwaren trendlabels

 showroom euragshoes 1

Frits Geurts was een van de eerste exposanten in Trade Mart. Hij begon er met herenschoenen en lederwaren. Ondertussen verdeelt de familie Geurts met zijn bedrijf Eurag Shoes de collecties van Gabor. Bovendien heeft ze met Trendlabels nog andere lederwarenmerken in haar portfolio. Het familiebedrijf draagt een persoonlijke service hoog in het vaandel en bouwt met de winkelier aan een langetermijnrelatie. In meerdere showrooms ontdekken klanten in alle rust het hele gamma.

EURAG SHOES EN TRENDLABELS

Agentuur van familie geurts al 40 jaar

Frits Geurts was pas net in de twintig toen hij samen met zijn vrouw de zaak Eurag Shoes begon in België. “In 1987 werd ik exclusieve verdeler voor Gabor, dus al meer dan 30 jaar geleden", vertelt Frits. Intussen hebben ook dochter Vanessa en zoon Jan mee hun schouders onder de familiezaak gezet. Als team bundelen ze de krachten om een langetermijnstrategie uit te bouwen. Samen met de backoffice en het salesteam telt het bedrijf nu negen enthousiaste medewerkers.

GABOR, BRIDAS, BINNARI, AUNTS & UNCLES, FRITZI AUS PREUSSEN

Het bedrijf is vooral gekend als het gezicht van Gabor, maar daarnaast heeft het andere kwaliteitsmerken in zijn portfolio. Ten eerste verdeelt het Aunts & Uncles, lederen tassen met een eigentijds karakter. Sinds kort horen ook Bridas en Binnari bij het gamma. Deze twee Spaanse merken hebben een uniek design en een interessante prijszetting. Bridas werkt uitsluitend met lederen collecties, terwijl Binnari gekend is als het ledervrije zusje. Tot slot is er het merk Sticks and Stones. De tassen en lederen jasjes van dit merk zijn steeds erg kleurrijk en hebben een vintage look.

BRUSSEL EN ANTWERPEN

Een belevenis van de merken in trade mart

showroom 2

Op S. Barcelona in Trade Mart vindt u nu alle merken gebundeld. De ligging is ideaal: één grote heldere ruimte en met een showroom van 260 m². Aan de ene kant zit Gabor en aan de andere kant ziet u alle merken die verdeeld worden onder Trendlabels.

Showroom en office in antwerpen

Niet alleen in Brussel, maar ook in Deurne bij Antwerpen is een mooie showroom. Op die locatie huist ook de backoffice. “Als we beide oppervlaktes van de showrooms samentellen, komen we op bijna 500 m². Plaats genoeg dus om de klanten in alle rust te bedienen en elk product mooi in de verf te zetten. Het is een aangename omgeving voor de klanten om de collecties te ontdekken. We zorgen graag voor een unieke aankoopbelevenis", legt Jan uit.

CONSUMENT KENT GABOR

Fashion en techniek

De merkbekendheid van Gabor ligt hoog. Er is voor elk type voet een perfect passende schoen. Eens Gabor, altijd Gabor. Het merk viert trouwens volgend jaar zijn zeventigjarig bestaan. “Het unieke is dat de schoen niet alleen aangenaam aanvoelt en comfortabel zit, maar dat hij tegelijkertijd helemaal mee is met de laatste modetrends. Op die combinatie van comfort en fashion zal het bedrijf verder blijven inzetten", stelt Vanessa.

'rollingsoft' voor sportieve gabor-klant

De totale collectie van Gabor bestaat uit meer dan 600 modellen per seizoen, in verschillende kleuren en materialen. De modellen worden aangeboden in de breedtematen F, G en H en ook in grote maten. Bovendien zijn de meeste modellen van Gabor uitgerust met een los voetbed.

De verschillende eigenschappen van de Gabor-schoenen worden gebundeld in een aantal categorieën. Zo is er bijvoorbeeld de 'Best Fitting'-leest met een extra breed loopvlak en de 'Hovercraft' met zachte luchtkussens in de zool. Ook ontwikkelde Gabor de productgroep 'Rollingsoft' voor de sportieve Gabor-klant. Deze schoenen hebben een zool die de afrolbeweging van de voet volgt en zijn daardoor ideaal om lange afstanden af te leggen.

Productkennis

showroom 3

De klant krijgt waar voor zijn geld omdat de prijs-kwaliteitverhouding klopt. Frits, Jan, Vanessa en Klara geven graag alle uitleg bij de typische productkenmerken. Jan: “Het is belangrijk dat onze klanten die informatie kunnen meenemen naar hun winkel. Daar is het uiteindelijk om te doen: wie een winkel binnenstapt, hoort graag dat de verkoper productkennis heeft. En hij komt voor de service." Het team van Eurag Shoes organiseert zelfs 'clinics' voor verkooppunten: praktische, korte workshops waarbij de retailers ondergedompeld worden in het merk Gabor en zijn features. Nieuw is ook de dealerarea van Eurag Shoes met ondersteunende tools en campagnebeelden. Als u Eurag Shoes hierover mailt, krijgt u alle nodige info.

Online nabestellen per paar

Gabor heeft voornamelijk eigen fabrieken, produceert vooral in Europa en draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. De productie- en leveringsprocessen liggen in lijn met de huidige ethische en ecologische normen. Het bedrijf Gabor blijft goede resultaten behalen, omdat het continu de vinger aan de pols houdt in de markt. Het analyseert de trends en alles wat leeft bij de consument. Gabor heeft een B2B-systeem waarmee klanten toegang hebben tot de volledige voorraad. Via dit systeem kunnen de klanten zelfs per paar nabestellen.

BELEVENIS TROEF

Brandblocking met gabor

gabor

Gabor telt zes shops in België die exclusief Gabor verkopen. Verder zijn er intussen al tien shop-in-shops. Die concepten bewijzen dat Gabor inzet op belevenis. Vanessa: “Ook voor een winkel met verschillende merken is het de moeite waard om te overwegen of een bepaalde ruimte kan gereserveerd worden voor het merk. Een plaats waar alle schoenen en tassen van Gabor bij elkaar staan. Zo krijgt de klant een beleving van het merk en een idee van de verschillende mogelijkheden die Gabor aanbiedt."

Consument wil fysieke winkel

De huidige consument wil keuze, en liefst in een winkel met een duidelijke visie. Een winkel waar wat te beleven valt en waar verschillende concepten met elkaar gecombineerd kunnen worden. “Retailers die investeren in hun winkel en inzetten op innovatiebelevenis zullen het goed blijven doen", legt Jan uit.

 

logo euragshoesShowroom Deurne
Schotensesteenweg 111
2100 Deurne
Tel.: +32 (0)3/658.58.08
Showroom Trade Mart Brussels
S. Barcelona 119+120A+120B+121
S. Benidorm 127B
info@euragshoes.com
www.euragshoes.com

 

logo bridas  logo binnarilogo aunts&uncles

 

 

 

 

 

 

gabor logo fritzi aus preusenlogo sticks and stones

EURAG SHOES

EURAG SHOES

SCHOTENSESTEENWEG 111
2100 ANTWERPEN
+3236585808
+3236580184