naar top
Menu
Logo Print

NANEX (THE NEXT STEP)

Superieure bescherming tegen vlekken en water

Voor leder, textiel, nubuck en kunststoffen

 

Nanex is een Belgisch bedrijf dat ontstond vanuit onderzoek en ontwikkeling naar beschermende coatings voor allerlei materialen en ondergronden. De producten van Nanex worden aanvankelijk in uiteenlopende vormen
waaronder private labels
op de markt gebracht, tot het bedrijf in 2016 besluit om voortaan te produceren onder eigen naam en label. Er wordt gefocust op één enkel product: een beschermende spray voor leder en textiel. Dankzij extensieve knowhow en jarenlange ervaring in onderzoek en ontwikkeling werd deze volledig geoptimaliseerd. Nanex wil met dit product de consument bewuster doen consumeren door aankopen optimaal te beschermen en de kwaliteit ervan langer te garanderen.

Vanaf september zal N.V. Colman
de groothandel in lederwaren en schoenreparaties die al bijna vijftig jaar bestaat
starten met de distributie van Nanex voor de Benelux.

GLOEDNIEUWE TECHNOLOGIE

De spray van Nanex werkt als een ultradunne, kleurloze beschermlaag voor natuurlijke en synthetische materialen. In tegenstelling tot traditionele beschermende sprays legt Nanex geen uniforme laag over het oppervlak, maar wordt elke vezel afzonderlijk omhuld en beschermd tegen vloeistoffen en vuil. Daardoor blijven textiel en leder ademend. Na een behandeling met Nanex rollen vloeistoffen
van wijn en koffie tot ketchup en modder
in druppelvorm van het oppervlak. De beschermlaag voorkomt ook dat vuil kan indringen. Vlekken kunnen daardoor makkelijk worden verwijderd met water of een absorberende doek. Er is geen zeep meer nodig.

VLEKWEREND EN WATERAFSTOTEND

Nanex spray werkt als een beschermende, waterafstotende laag die voorkomt dat vlekken indringen. Behandelde materialen blijven luchtdoorlatend en verkleuren niet. Nanex werkt optimaal op natuurlijke stoffen, maar kan ook worden gebruikt op synthetische materialen. De beschermlaag omringt elke vezel afzonderlijk. Na behandeling rollen vloeistoffen in druppelvorm van het oppervlak en kunnen vlekken worden verwijderd met water of een absorberend doek. Geen zeep meer nodig.

 

DUURZAAMHEID EN BEWUSTZIJN

Nanex wil de consument langer laten genieten van zijn of haar aankopen en hem of haar stimuleren er zorgvuldig mee om te gaan. Een groter bewustzijn bij het consumeren, oog voor kwaliteit en zorgvuldig omspringen met aangekochte producten: dat is wat Nanex hoopt te bereiken bij het grote publiek. De lokale middenstand is hierbij uiteraard een belangrijke speler.

COMMERCIELE ONDERSTEUNING EN INFO

Nanex investeert zowel in offline als online communicatie. In de winkelpunten worden de werking, het gebruik en de toepassingsmogelijkheden van Nanex gepresenteerd via een videodisplay en flyers. Klanten zien zo in een oogopslag wat Nanex voor hun aankopen kan betekenen. Verder werkt het bedrijf nauw samen met communicatie- en persbureau Oona en marketingspecialist Buro Imagin.

BRANDING

De samenwerking met Colman N.V. was voor Nanex de perfecte gelegenheid om het label en het design van hun product in een nieuw jasje te steken. Hiervoor werkt het bedrijf nauw samen met ontwerpstudio Pinkeye. Het gloednieuwe design wordt begin september gelanceerd.

Benieuwd naar onze technologie? Boek een demo bij een van onze experts via contact@nanexcompany.com en word een van onze eerste partners.

COLMAN LEDER

COLMAN LEDER

+3232530899
+3232530935