naar top
Menu
Logo Print

Sinds begin dit jaar distribueert ADEAC het Franse merk FAMACO in België en Nederland, het merk omvat zowel onderhoudsproducten als een volledige lijn van inlegzolen en veters. “Famaco is een kleinschalig en ambachtelijk familiebedrijf dat inmiddels door de derde generatie gerund wordt," vertelt Patrice Van Linthout van Adeac. “De firma werd in 1931 opgericht door de heer Pfirter. Alle schoenverzorgingsproducten worden nog altijd in Chatillon in Frankrijk vervaardigd op ambachtelijke wijze en volgens de traditionele recepten."

Het merk springt volgens Van Linthout boven andere uit met de in meer dan 100 kleuren verkrijgbare 'Crème de Beauté', een verzorgingscrème voor leren schoenen. “Verder worden de producten uitgebracht in lijnen voor ieder materiaal: Smooth Leathers, Universal, Suède & Nubuck, Precious Leathers, etc. De producten zijn gericht op het midden en hoge segment van de markt en omvatten alles wat een schoenwinkel nodig heeft: verzorging, zolen, veters, borstels, schoenspanners, verven en nog veel meer. Bovendien gebruiken we onder meer trainingen, incentives en wedstrijden als middelen om de verkoop te stimuleren. Famaco biedt zijn klanten daarvoor een speciaal budget aan."

Made in France

Dit jaar brengt Famaco vier nieuwe verzorgingsartikelen uit. De Foam Cleaner Kit bestaat uit een reinigingsproduct en twee sponsen in een praktisch setjes. Hetzelfde geldt voor de Foam Cleaner Kids, alleen dan gericht op kinderschoenen. Verder komt er een tube Oiled Leather op de markt in de kleuren zwart en donkerbruin en een verzorgende Metallic spray. Tevens komt het merk met drie volledige nieuwe lijnen zolen: Universal, Comfort en Winter. De Comfort lijn is speciaal gericht op sneakers en schoenen voorzien van uitneembare zolen. In deze lijn verschijnt vanaf eind april ook een technisch Memory Foam model.

Na het stoppen van de verdeling van WOLY (overgenomen door SC Johnson Bama) ging Adeac op zoek naar een kwaliteitsmerk met traditionele samenstelling, vertelt Van Linthout. “De nieuwe marktstructuur laat ruimte om kwaliteitsproducten te introduceren bij de specialisten. Dankzij haar flexibiliteit en kleine structuur kan Famaco zeer snel reageren. Waar de meeste fabrikanten een jaar nodig hebben voor de ontwikkeling van een nieuwe product, heeft Famaco aan drie maanden genoeg. We geloven in het merk, we geloven in de kwaliteit en we geloven dat producten lokaal geproduceerd moeten worden. Het motto 'Made in France' vertegenwoordigt bovendien meer dan ooit een meerwaarde in onze sector. Meerdere bekende schoenenwinkels in België zijn reeds begonnen met Famaco, dus dat geloof lijkt gerechtvaardigd. We zien de toekomst dan ook positief in!"

ADEAC

ADEAC

RUE DE L'ARTISANAT 6
1400 NIVELLES
+3267887575
+3267841104
www.adeac.eu