naar top
Menu
Logo Print

Met Xsensible op weg naar meer balans

Met Xsensible op weg naar meer balansTe veel werk, te veel zitten, te weinig beweging. Veel mensen vinden het moeilijk om hun werk en gezondheid in balans te houden. De schoenen van het Nederlandse merk Xsensible zijn een waardevolle ondersteuning op weg naar meer balans. Stap voor stap. Want welzijn begint bij de voeten.

Een evenwichtig leven leiden is een enorme uitdaging in onze snel veranderende wereld, met haar talloze kleine en grote problemen. Deze uitdaging is het Nederlandse Xsensible, fabrikant van comfortschoenen, aangegaan door een unieke balanstechnologie die in de schoen is geïntegreerd. Het innovatieve concept helpt de drager bij het (opnieuw) vinden en behouden van zijn evenwicht. Evenwicht in zijn totaliteit. Welzijn begint immers bij de voeten. Het evenwichtsconcept "Stretchwalker", geïnspireerd op Japanse houten slippers gecombineerd met een flexibele, dempende zool, staat garant voor een optimale loopervaring en draagt bij aan een betere lichaamshouding. Door het gebruik van hoogwaardig stretch materiaal past de schoen zich aan de voet aan. En niet andersom. De meeste modellen hebben praktische rits- of klittenbandsluitingen om het aan- en uittrekken van de schoenen te vergemakkelijken.

Move by balanceMove by balance

Het geheim van Xsensible zit hem in het succesvol harmoniseren van sportief design en functionaliteit. De nieuwe collectie voor de lente/zomer 2020 heeft als motto "Move by balance". Naast de beproefde functionele aspecten ligt de focus steeds meer op duurzaamheid in de zin van grondstof besparende "made in Europe" productie. Het gebruik van natuurlijke materialen en een nieuwe veganistische lijn onderstrepen deze aanpak. De collectie straalt sportiviteit uit: de fraaie sneakers en sandalen voor dames zijn voorzien van discrete metallic glitters en creatieve prints. Wit en zilver accentueren de dynamiek van de nieuwe stijlen. Zand-, olijf- en karamelkleur en poederachtige, natuurlijke nuances flirten met reptielreliëfs. Ingetogen kleurschakeringen van rood, blauw en geel zorgen voor modieuze accenten. Xsensible heeft zijn collectie aangevuld met de nieuwe, aantrekkelijke sneakermodellen Chelsea, Sofia en Toulouse. Deze zijn voorzien van de zolen van de nog steeds leverbare bestsellerlijnen Tokio (in de comfortabele wijdte H) en Jersey (wijdte G). Modieus afgeronde vormen, 3D-prints en een warm kleurenspel gemengd met de trendkleur wit geven de nieuwe stijlen een zomers lichte uitstraling.

Move by balancePanta Rhei, alles stroomt. Dat is het motto van de lijnen Lima en SWX 11, die met een gegolfd design en sprankelende biesjes bij veeleisende vrouwelijke klanten hoge ogen zullen gooien. De nieuwe sneakerlijn SWX 11 belooft bovendien maximaal comfort. Dit wordt bereikt door een extra hoog percentage aan stretchmateriaal in het voorvoetgebied, een extreem dempende zool en een comfortabele leest in H+. Xsensible interpreteert “utility chic" op een moderne en functionele manier met trekkingschoenen en sportsandalen. Pythonprints en elastisch neopreen ontmoeten elkaar bij de Chios-lijn; verschillende wijdtes en individueel verstelbare klittenbandsluitingen passen zich perfect aan elke voetvorm aan. Bij de modellen in de lijnen Syros en Corfu bieden de iets bredere, handig bedekkende (kruis)banden optimale stevigheid. Een trendy blikvanger is de sandalenlijn Ambon met verfijnd vlechtwerk in H-wijdte. Brede dubbele bandjes met gespen maken van de sandaal Gili een zomerse allrounder. Nieuw in de collectie is de lijn Java, die volledig zonder dierlijk materiaal is samengesteld: hiermee presenteert Xsensible voor het eerst veganistische klittenbandsandalen in de wijdte H.

Move by balancePermanente beschikbaarheid staat centraal in de Xsensible herencollectie. Bestsellers zoals de sneakers SWX3 en Moscow kunnen het hele jaar door gedragen worden en zijn daarom altijd uit voorraad leverbaar. Naast de klassiekers in navy/white zijn er nu ook nieuwe stijlen in taupe/white en navy/grey. Gaasstof in het voorvoetgedeelte en lichtgekleurde zolen accentueren de zomers lichte uitstraling. Een rits aan de binnen- of buitenkant van veel herenmodellen maakt het aan- en uittrekken gemakkelijker. De sneaker SWX12 toont sportief en elegant. De zool zorgt voor maximale demping. Hij is optisch slank maar heeft toch veel body: met zijn prominente voorblad is de sneaker Dublin een echte hit.

Open voor alles! Xsensible speelt in op de ook in ons land stijgende temperaturen met open modellen voor heren. Met brede klittenbandsluitingen, neopreen inzetten en een zool van de bestseller Moscow met balanstechnologie is de sandaal Borneo in wijdte H een favoriet voor hete dagen. Ook nieuw: luchtige muilen voor mannen. Kruisbanden en verborgen elastische inzetten verhogen het comfort bij de stijlvolle lijn Medan. De sandaal Gili met twee brede bandjes en verstelbare gespen heeft alles wat nodig is om een klassieker te worden.

 

Met Xsensible op weg naar meer balansMet Xsensible op weg naar meer balansMet Xsensible op weg naar meer balans

Met Xsensible op weg naar meer balansMet Xsensible op weg naar meer balansMet Xsensible op weg naar meer balans

Met Xsensible op weg naar meer balansMet Xsensible op weg naar meer balansMet Xsensible op weg naar meer balans

XSENSIBLE

THE SENSIBLE SHOE COMPANY

OUDE KLEEFSEBAAN 119
6572 AK BERG-EN-DAL
+31246848080
+31246843585